Σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Παιδείας για το κώλυμα με τις εξετάσεις πρόσβασης

Στον αέρα βρίσκεται η όλη διαδικασία, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου

Στον αέρα βρίσκεται η διαδικασία για την εισδοχή αποφοίτων στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς, όπως έχουν διαμορφωθεί με τους κανονισμούς, τα νέα ωρολόγια προγράμματα δεν συνάδουν με τα επιστημονικά πεδία που προσφέρει η Ελλάδα. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κ. Γεωργίου ζήτησε την άμεση ενημέρωση της Βουλής από τον Υπουργό Παιδείας. Ο Γ. Γεωργίου με δηλώσεις του στον «Άστρα» επιβεβαίωσε το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα της «Χαραυγής», αφού, όπως είπε, η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας να δίνονται περισσότεροι από ένας βαθμός πρόσβασης, δηλαδή ένας για κάθε επιστημονικό πεδίο, απορρίφθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ζητά μόνο ένα βαθμό πρόσβασης για κάθε υποψήφιο.

Ο Γ. Γεωργίου είπε επίσης ότι αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει καθυστέρηση στην έκδοση του οδηγού σπουδών για τις εξετάσεις στα ΑΑΕΙ. Πρόκειται, ανέφερε, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αφού εδώ και 3 χρόνια έχουν τροχοδρομηθεί αλλαγές για τις εξετάσεις πρόσβασης, οι οποίες έγιναν ερήμην της Ελλάδας. Αυτό, όπως είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, δημιουργεί πολλές αδικίες και ατασθαλίες. Επεσήμανε ότι για να γίνουν διορθωτικές αλλαγές και στη νομοθεσία θα πρέπει να συνέλθει η Βουλή, η οποία όμως θα είναι κλειστή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση.

Κληθείς να σχολιάσει επίσης το θέμα ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ,Γιάννος Σωκράτους, είπε πως αναμένουν και οι ίδιοι επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ο κ. Σωκράτους επιβεβαίωσε επίσης το δημοσίευμά μας, σημειώνοντας ότι είχε εντοπιστεί προ μηνών και από τους καθηγητές Συμβουλευτικής Επαγγελματικής Αγωγής, οι οποίοι εγκαίρως ενημέρωσαν την ΟΕΛΜΕΚ εκφράζοντας ανησυχίες. Η ΟΕΛΜΕΚ με τη σειρά της προχώρησε με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας θέτοντας το όλο θέμα. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Σωκράτους, ουδείς απάντησε. Από την πλευρά της η υπεύθυνη της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψα Κωνσταντινίδου παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί σε λίγες μέρες!

Πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων

Εξάλλου χθες προκλήθηκε νέα αναστάτωση όταν κυκλοφόρησε πλαστό πρόγραμμα των Παγκύπιων Εξετάσεων 2018 στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Με ανακοίνωσή του το Υπ. Παιδείας αναφέρει ότι το πρόγραμμα είναι προϊόν κατασκευής από αγνώστους. Τονίζεται ότι το επίσημο Πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Προτρέπονται όλοι οι υποψήφιοι να ενημερώνονται μόνο από τα επίσημα έντυπα, εγκυκλίους και ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε, δεν αποκλείεται να είναι το προσχέδιο των εξετάσεων και να έχει γίνει και πάλι διαρροή προς τα έξω!

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy