Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα για τα πετρελαιοειδή στη Λάρνακα

Το υπογεγραμμένο έγγραφο μεταξύ των έξι εταιριών και του κράτους, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, για τη μετακίνηση των πετρελαιοειδών και υγραερίων από την περιοχή της Λάρνακας και των Λιβαδιών, κατέθεσε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Ενέργειας.

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι για τα υγρά καύσιμα τελευταία ημερομηνία μετακίνησης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2019 και για το υγραέριο, για το οποίο δεν υπάρχουν σήμερα εγκαταστάσεις και θα πρέπει να γίνουν από το μηδέν, είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, είπε ότι έχει συσταθεί καθοδηγητική επιτροπή.

Πρόσθεσε ότι κάθε τρεις μήνες ο Υπουργός θα παίρνει αναφορά από την επιτροπή για την πρόοδο των εργασιών. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει και το διάταγμα το οποίο είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εσωτερικών. Όπως είπε, ο Υπουργός Εσωτερικών, θα λαμβάνει υπόψη στην απόφασή του για ανανέωση ή όχι του διατάγματος, την πρόοδο αυτών των εργασιών.

Παράλληλα είπε ότι με βάση τον τουριστικό χάρτη της Κύπρου, είναι προς το συμφέρον και των εταιριών που κατέχουν κομμάτια γης, για να αξιοποιηθεί ο χώρος για τουριστικούς σκοπούς.

Ερωτηθείς και για την απογευματινή πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι Λάρνακας και Λιβαδιών, είπε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν σε αυτή τη διαμαρτυρία σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουν τύχει ενημέρωσης οι Δήμαρχοι των δυο πόλεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy