Συγκεντρώθου Άντρεα!

Σημεία κοινού

Συγκεντρώθου Άντρεα!

Η Έλενα Καλλινίκου φορώντας κάτι σαν πυτζάμα, θυμίζει το παιδί που πρέπει να πάει για ύπνο, εν οχτώμιση η ώρα και ξεκινούν τα νέα στην τηλεόραση.  Αντίθετα αυτό το κορίτσι στις 20:30 έχει να πει μια ιστορία, το πέρασμα για την ενηλικίωση είναι γεμάτο δώρα που πονούν και φλυτζανάκια στη σειρά. Η βία μοιάζει με κανονικότητα.

Tι δηλαδή; Η Άντρεα εκρατούσε ένα παγωτό. Εν λόγος τούτος τωρά να την στείλουν να μείνει με την κυρία Βάσω; Nα ξέρετε πως έτσι δεν θα ξεχάσει το παγωτό, ούτε τη σφήκα, ούτε εκείνο τον πελεκάνο. Στο κάτω κάτω τι κακό έκαμε; Επειδή επίστεψε του Ττόμη; Ελπίζω να μεν βρεθεί κανένας να πει πως η παράσταση είναι για τη σεξουαλική κακοποίηση. Ούτε μες το ‘φτι της ιδίας να μεν το πει.

Xα! Γιατί κόφτει την!

Και δεν είναι ότι είναι καμιά καθυστερημένη – όχι! Λίον ακατέργαστη, ναι. Μα όταν συγκεντρωθεί εν τολμηρή και λέει αυτά που οι περισσότεροι αντρέπονται να παραδεχτούν και τα Κυπριακά βοηθούν πολλά στη προκειμένη περίπτωση.

Εξάλλου, περασμένα ξεχασμένα. Εν έτοιμη τωρά να ξεκινήσει μια ευτυχισμένη ζωή με τον Γιώργο Στυλιανού. Βάλλει το παλτό να φαίνεται σεμνή «κανένας άντρας εν θέλει την μέλλουσα αρραβωνιαστικιά του να προκαλεί τα αρσενικά να χύσουν μες τον κότσο της».

Άντρεα, ότι έγινε, έγινε. Εν η ευκαιρία σου τωρά. Να μπηχτείς μες στη φωτογραφία ναι, να κάμεις ότι περνά που το σιέρι σου. Το παγωτό εν να λιώσει κόρη, τζαι η σφήκα ετσίμπησε σε προ πολλού. Ούτε μια γυναίκα εν θα σταθεί δίπλα σου. Μόνον ο πελεκάνος θα σου μείνει, τζαι τούτο επειδή εσφήνωσε μες το νου σου.

Συγκεντρώθου Άντρεα!

Έλενα Αγαθοκλέους, καλλιτεχνική επιμελήτρια του προγράμματος/ ηθοποιός

 Dark Vanilla Jungle, κείμενο του Philip Ridley σε διασκευή, μετάφραση και σκηνοθεσία της Εβίτας Ιωάννου. Περσινή πρεμιέρα στο theYard.Residency.17 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Παραστάσεις 2, 4 και 5 Φεβρουαρίου, στο ARTOS στη Λευκωσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy