“Συγκλονιστική Καινοτομία” στο The Island Club

Ογκάουα Καζουμάσα, Τμήμα XII (Χρυσάνθεμο σε δοχείο), 1897-98, κολλοτυπία, 27 x 21,3 εκ.

Θέα

“Συγκλονιστική Καινοτομία” στο The Island Club
Ένα νέος εκθεσιακός χώρος στη Λεμεσό

Το The Island Club εγκαινίασε τη λειτουργία του στις 20 Ιανουαρίου 2018 με την έκθεση Sensationnelle Novität (Συγκλονιστική Καινοτομία). Παίρνοντας τον τίτλο της από το διαφημιστικό υλικό για μια σειρά από κολλοτυπίες του Μάρτιν Γκέρλαχ, η έκθεση παρουσιάζει έργα των πρωτοπόρων της φωτογραφίας, Mάρτιν Γκέρλαχ και Ογκάουα Καζουμάσα.

Ο Γερμανο-αυστριακός φωτογράφος και εκδότης Μάρτιν Γκέρλαχ ήταν ανάμεσα στους πρώτους που πειραματίστηκαν με τη φωτογραφία. Οι συνθέσεις του Γκέρλαχ αποτελούν καινοτομία στο πλαίσιο της παράδοσης της βοτανολογικής ανθολόγησης -όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, η επιθυμία του να “προσφέρει περισσότερα αντί λιγότερα” είχε ως αποτέλεσμα τα κολλάζ του να αποτελούν, εν τέλει, “ένα συνονθύλευμα θεμάτων”.

Ο Ιάπωνας φωτογράφος, τυπογράφος και εκδότης Ογκάουα Καζουμάσα αναγνωρίζεται ευρέως ως πρωτοπόρος στον τομέα της φωτογραφίας και της φωτομηχανικής εκτύπωσης στην Περίοδο Μεϊτζί. Ο Ογκάουα ήταν από τους πρώτους που παρείχαν εικόνες από την Περίοδο Μεϊτζί στο ευρύτερο κοινό, ενώ η συνεισφορά του στην κατανόηση της εποχής του πέρα από τα σύνορα της Ιαπωνίας θεωρείται ανεκτίμητη.

Το The Island Club είναι ένας μη κερδοκοπικός εκθεσιακός χώρος που αποτελεί πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Χριστόδουλου Παναγιώτου. Βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού και οικειοποιείται το όνομα της οικογενειακής λέσχης της Ναάφη (NAAFI: Navy, Army and Air Force Institutes) που ιδρύθηκε κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας με στόχο την παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας στα μέλη των Βρετανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Λεμεσός Αγορά Ανεξαρτησίας 34

Από 22 Ιανουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου, Τρίτη με Σάββατο, 11:00- 18:00

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy