Συγκρότηση ΕΣΡ πριν το νέο ν/σ για τις άδειες θέλει η κυβέρνηση

Η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της στο ζήτημα που προέκυψε με τις τηλεοπτικές άδειες, ανακοινώνοντας πως ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, πριν την κατάθεση της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για το ζήτημα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες για την συγκρότηση του ΕΣΡ», σημειώνει σε δήλωση της η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να είναι έτοιμη προς κατάθεση η νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ειδικότερα, σε δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, και Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η ίδια, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σημειώνει ότι στη σύσκεψη «εξετάστηκε διεξοδικά η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός ζήτησε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία να είναι έτοιμη για κατάθεση έως την ερχόμενη Δευτέρα» και ότι «παράλληλα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του τελευταίου, τη Δευτέρα και πριν από την κατάθεση στη Βουλή νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, η Διάσκεψη των Προέδρων για συγκρότηση νέου ΕΣΡ».

«Η κυβέρνηση», υπογραμμίζει η Όλγα Γεροβασίλη, «δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές». «Γι’ αυτό και σπεύδει για ακόμα μια φορά στη συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο», τονίζει.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι «απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων ή για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy