Συλλαλητήριο στον Έβρο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Μεγάλη κινητοποίηση στον Έβρο σήμερα, με αίτημα την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και δέκα ημέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη.

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι» και συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στον Έβρο, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στην Ορεστιάδα.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τη μία και μισή το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης και το αίτημα είναι η άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχει κόσμος που θα φτάσει στην Ορεστιάδα από πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο συλλαλητήριο θα δώσουν το «παρών» οι γονείς του ενός εκ των δύο, ενώ μαζί με τους γονείς του άλλου στρατιωτικού αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι το συλλαλητήριο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», ενώ έχουν υπάρξει και ενέργειες για «κλείσιμο» λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να φτάσουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δύο και απ’ την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί ένα τέλος στην υπόθεση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy