Σύλληψη 43χρονου στην Πάφο για εξαπάτηση Κινέζων επενδυτών

Στην σύλληψη ενός προσώπου 43 χρόνων από την Πάφο προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξαπάτησης Κινέζων επενδυτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος ιδιωτικός υπάλληλος αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων .

Η υπόθεση ξετυλίχθηκε όταν έγινε καταγγελία στις 28 τρέχοντος στην Αστυνομία από Κινέζους επενδυτές ότι τους πωλήθηκε χωράφι,ιδιοκτησίας γυναίκας, χωρίς αυτή να γνωρίζει οτιδήποτε.

Οι Κινέζοι επενδυτές ανέφεραν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου που διερευνά την υπόθεση ότι είχαν δώσει το χρηματικό ποσό των 260 χιλιάδων ευρώ για την αγορά ενός τεμαχίου γης στην Πάφο το οποίο ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Ωστόσο,όπως είπαν στις ανακριτικές αρχές πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δόθηκαν τα λεφτά αλλά δεν έγινε οτιδήποτε.

Οι παραπονούμενοι προχώρησαν αρχικά σε δική τους έρευνα και όπως διαπίστωσαν το χρηματικό ποσό που έδωσαν στον 43χρονο δεν φέρεται να κατέληξε στο πρόσωπο που ήταν ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου, ο οποίος όπως διαφάνηκε δεν είχε ιδέα για τις διαδικασίες της πώλησης της περιουσίας του .

Ύστερα από την μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία ο 43χρονος συνελήφθη για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση βρίσκονται σε αρχικό στάδιο .
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy