Συλλούρης: Το κράτος δεν χρειάζεται απλά μεταρρύθμιση, χρειάζεται επανίδρυση

Την πεποίθηση ότι το κράτος δεν χρειάζεται απλά μεταρρύθμιση αλλά επανίδρυση εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κ. Συλλούρης είχε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη κατά την οποία ενημερώθηκε για την πορεία της μεταρρύθμισης στη δημόσια υπηρεσία.

«Η σημερινή προβληματική κατάσταση στον δημόσιο τομέα είναι ένας περιοριστικός παράγοντας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Το κράτος δεν χρειάζεται απλά μεταρρύθμιση χρειάζεται επανίδρυση» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Ο Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει το μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, ικανοποιεί το διαχρονικό αίτημα του Ευρωπαϊκού Κόμματος για τη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού που δεν θα είναι δαπανηρός αλλά λειτουργικός, παραγωγικός και ευέλικτος.

Και πρόσθεσε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και να καταργήσουμε τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

«Πρέπει να εδραιώσουμε στη λειτουργία του Κράτους τον έλεγχο, την ηθική, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την οικονομία πόρων και μέσων» συμπλήρωσε, υποδεικνύοντας ότι η δημόσια υπηρεσία χρειάζεται δομικές ανατροπές και περιστολή δαπανών.

«Αυτό μπορεί να γίνει με αναδιάρθρωση, συγχώνευσης ή κατάργησης υπηρεσιών και τμημάτων» εξήγησε.

 

Ωράριο καταστημάτων λιανικού εμπορίου

Σε δήλωση του εξάλλου για το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ εξήγησε πως καθώς η κρίση και οι σκοπιμότητες άλλαξαν τον χάρτη του λιανικού εμπορίου στον τόπο μας, θέση του ΕΥΡΩΚΟ είναι ότι η επικέντρωση μόνο στο θέμα του ωραρίου δεν αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, την ώρα που εκατοντάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είτε έχουν κλείσει είτε απειλούνται καθημερινά με λουκέτο.

Ανέφερε ότι στο σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να τερματιστούν οι αποσπασματικές προσεγγίσεις και να παρθούν αποφάσεις στη βάση διεξοδικής μελέτης όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν τη λειτουργία του κλάδου του λιανικού εμπορίου στο τόπο μας.

«Ταυτόχρονα με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα πρέπει να εξετάσουμε και τα θέματα διασφάλισης των προμηθευτών, την εταιρική διακυβέρνηση και τους κανόνες που ρυθμίζουν το λιανικό εμπόριο με στόχο να εξαλείψουμε τα φαινόμενα εξαπάτησης και να περιορίσουμε τον μαρασμό και το κλείσιμο ειδικά των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

(ΚΥΠΕ/

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy