Σημαντικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στο Ριάλτο

Επαναρχίζει το Σεπτέμβριο στο Ριάλτο το Πρόγραμμα NT LIVE Everyman στις 14 & The Beaux’ Stratagem στις 28

Το Θέατρο Ριάλτο, ενταγμένο στο δίκτυο των αιθουσών του Νational Theatre Live, με τη βοήθεια της υψηλής ευκρίνειας τεχνολογίας, προσφέρει για μια ακόμη χρονιά στο θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου, τη μοναδική εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης σπουδαίων θεατρικών παραστάσεων.

Η νέα σεζόν αρχίζει με το έργο «Everyman», σε ζωντανή αναμετάδοση από το Olivier Theatre στο Λονδίνο και πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με βραβείο BAFTA και υποψήφιο για Όσκαρ Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave). Πρόκειται για μια νέα δυναμική παραγωγή ενός από τα παλιότερα έργα του Αγγλικού θεάτρου, σκηνοθετημένη από το νέο διευθυντή του National Theatre Rufus Norris.

Υπόθεση: Στη ζωή του επιτυχημένου και δημοφιλούς Everyman όλα πηγαίνουν περίφημα, μέχρι τη στιγμή που τον καλεί κοντά του ο Θάνατος. Υποχρεώνεται να εγκαταλείψει όλα όσα έχει δημιουργήσει και να επιδοθεί σε μια φρενήρη προσπάθεια αναζήτησης οποιουδήποτε ανθρώπου θα μπορούσε να τον υπερασπιστεί ενώπιον του Θανάτου.

Το έργο «Εveryman», ένας από τους μεγάλους, πρωταρχικούς μύθους του πνεύματος, θέτει το ερώτημα του κατά πόσο μόνο τη στιγμή του θανάτου μας μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε την ζωή μας. Το τωρινό ανέβασμά του είναι μια εκρηκτική σκηνική παραγωγή, που προκαλεί ανησυχία. Πρόκειται για σύγχρονη διασκευή από τη βραβευμένη ποιήτρια Carol Ann Duffy.

Χορογραφία, επιμέλεια κίνησης: Javier De Frutos
Σκηνικά: Ian MacNeil, Κοστούμια: Nicky Gillibrand
Mουσική: William Lyons, Φωτογραφίες: Richard Hubert Smith

• Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
• Το έργο περιέχει άσεμνους διαλόγους και αναφέρεται σε θέματα που αφορούν ενήλικες.

Everyman, Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 – 7 E-Ticket: www.rialto.com.cy

• Ακολουθεί στις 28 Σεπτεμβρίου η παράσταση The Beaux’ Stratagem.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy