Σημαντική για όλη την Ευρώπη η μάχη των Γάλλων εργατών

Κρίσιμη για τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα αλλά και για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία, δήλωσε στον Άστρα ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μαυρίκος.

Αναφερόμενος στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα ο κ. Μαυρίκος τόνισε ότι τα συνδικάτα έχουν να αντιμετωπίσουν την σκληρότητα του κράτους αλλά αποδεικνύεται ταυτόχρονα και η ανθεκτικότητα του γαλλικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο κ. Μαυρίκος τόνισε ότι η κατάσταση στη Γαλλία υποδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση του ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Όπως ανέφερε, αρκετά μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του αντεργατικού νόμου που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση και κτυπούν τον αγώνα των εργαζομένων. Εφημερίδες με επικεφαλής την Λε Μοντ, πρόσθεσε, βρίζουν και συκοφαντούν τα συνδικάτα ενώ έχουν επιστρατεύσει και την αντικομουνιστική προπαγάνδα.

Ο Γ.Γ. της ΠΣΟ υπογράμμισε ότι οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μέρες, ενισχύουν την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και των οργανώσεων τους στην Ευρώπη, ενώ όπως σημείωσε αποδεικνύεται και ο ρόλος κάποιων άλλων συνδικάτων που τάσσονται υπέρ της κατάργησης δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιστρατεύουν ακόμα και απεργοσπάστες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy