Σημαντική κοινωνική προσφορά

611

Του Χρήστος Χαραλάμπους

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά αποτελεί μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται καθημερινά, όταν μάλιστα πίσω από τον φωτογραφικό φακό «σκοπεύουν» με το μάτι τους άνθρωποι που έχουν την ικανότητα και κυρίως την ευαισθησία να συλλαμβάνουν και να παρουσιάζουν γεγονότα και συναισθήματα που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή.

Αυτό θα διαπιστώσουν για μια ακόμα φορά όσοι βρεθούν στις 11 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στην έκθεση του Παραρτήματος Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας με φωτογραφίες από το διαγωνισμό «Η πόλη τη νύκτα».

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζεται να πω οτιδήποτε περισσότερο.

Δεν μπορώ, όμως, με αυτήν ευκαιρία να μην αναφερθώ στην ίδια τη Φωτογραφική Εταιρεία και ειδικότερα στο παράρτημα της Λεμεσού που αποτελεί, κατά γενική παραδοχή, έναν από τους πιο δραστήριους φορείς που όχι μόνο συμβάλλουν στην ανακάλυψη άγνωστων ή λιγότερο γνωστών πτυχών της Λεμεσού και γενικότερα στην ανάδειξη και την προβολή της πόλης, αλλά επιτελούν αθόρυβα και ένα σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο για το οποίο αξίζουν πολλοί έπαινοι και θα ήταν ευχής έργο να βρει και άλλους μιμητές.

Μέσα στα πλαίσια της ανθρωπιστικής αυτής προσφοράς της, η ΦΕΚ Λεμεσού διοργάνωσε για δύο χρονιές έκθεση με φωτογραφίες, τις οποίες πρόσφεραν αφιλοκερδώς τα μέλη της και τα έσοδα από τις πωλήσεις τους δόθηκαν ως εισφορά στο ίδρυμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά «Αγία Σκέπη».

Σημαντική η συμβολή της ΦΕΚ και στην καθαρά φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση «Το Πανηγύρι της Χαράς» του Ιδρύματος «Θεοτόκος», ενώ κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει και τη συμμετοχή της Εταιρείας στην εκδήλωση TELETHON.

Επιπλέον, στο ενεργητικό της ΦΕΚ και των μελών της που μέσα από την καλλιτεχνική τους δράση αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία και την ανθρώπινη ευαισθησία τους καταγράφονται και εκθέσεις φωτογραφιών από τα έσοδα των οποίων ενισχύεται το σημαντικό έργο που επιτελούν οι μονάδες «Μέντωρ», οι οποίες σε  συνεργασία  με  το  Υπουργείο Παιδείας επισκέπτονται δημοτικά σχολεία με σκοπό τη διαφώτιση των παιδιών και την αποτροπή τους από τη χρήση  εξαρτησιογόνων  ουσιών.  Το Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ», για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, είναι ένας ακόμα φορέας με τον οποίο συνεργάστηκε η ΦΕΚ καταθέτοντας, με τον δικό της τρόπο, τη συμβολή της.

Κι όλα αυτά αποτελούν μικρό μόνο δείγμα του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της δραστηριότητας που επιδεικνύουν όλοι αυτοί οι εραστές του φωτογραφικού φακού.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.