Σημαντικό να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές διεργασίες, δήλωσε ιταλική διπλωματική πηγή

Επί του παρόντος λαμβάνονται μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο, και είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές διεργασίες, δήλωσε ιταλική διπλωματική πηγή, η οποία κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες για αποστολή ιταλικής φρεγάτας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, επεσήμανε πως δεν έχει πληροφόρηση για κάτι τέτοιο.
 
’Ολες οι ενέργειες γίνονται στο διπλωματικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε ασφαλώς σε άμεση επαφή με την κυπριακή Κυβέρνηση, σημείωσε η ίδια πηγή. Ερωτηθείσα για τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε πως όλα τα πιθανά κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά και «λαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε διπλωματικό επίπεδο», σημειώνοντας, παράλληλα, πως «δεν είμαστε οι μόνοι που ενεργούμε επί αυτού του θέματος».
 
Υπογράμμισε ακόμη πως είναι σημαντικό να αφεθούν οι Κυβερνήσεις να εργαστούν, προσθέτοντας πως «είναι μια πολύ περίπλοκη και ευαίσθητη κατάσταση».
 
Σημείωσε πως αυτό που υφίσταται είναι η NAVTEX της Τουρκίας, η οποία δεν επιτρέπει τις δραστηριότητες σε ένα μεγάλο τμήμα της θάλασσας, περιλαμβανομένης της περιοχής στην οποία κατευθύνεται το SAIPEM 12000.
 
Εξάλλου διπλωματική πηγή στη Λευκωσία ανέφερε πως η κυπριακή Κυβέρνηση γνωρίζει επίσημα τις κινήσεις που γίνονται από ιταλικής πλευράς, αλλά δεν επιθυμεί να τις σχολιάσει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy