«Σημαντικό το διακύβευμα των εκλογών – Ο Σ. Μαλάς είναι αυτός που θα το εκπληρώσει»

Κύριο διακύβευμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές είναι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού, ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί και να επανενωθεί η χώρα, υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας μετά από επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Ανθούπολης, ο κ. Κυπριανού σημείωσε παράλληλα ότι οι εκλογές είναι εξίσου σημαντικές για το γεγονός ότι θα καθοριστεί και ποια θα είναι η κοινωνική ευαισθησία με την οποία θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των φτωχών, τα προβλήματα των ατόμων που έχουν ανάγκη από τη στήριξη της πολιτείας και τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες.

Αυτούσια η δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Τα διακύβευματα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι πολλά και σημαντικά. Πρώτα και κύρια για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό, το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό έτσι ώστε να απελευθερωθεί και να επανενωθεί ο τόπος μας. Να δημιουργήσουμε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, έτσι ώστε να έχουμε ανάπτυξη της οικονομίας, που θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν τα πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουν προκληθεί στην κυπριακή οικονομία.

Αυτές οι εκλογές είναι επίσης σημαντικές γιατί από το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα καθοριστεί και ποια θα είναι η κοινωνική ευαισθησία με την οποία θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των φτωχών, τα προβλήματα των ατόμων που έχουν ανάγκη από τη στήριξη της πολιτείας και τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες.

Έχει τεράστια σημασία λοιπόν, ο επόμενος Πρόεδρος να θέλει να λύσει το Κυπριακό, να είναι συνεπής σε αυτή τη προσπάθεια, να ξέρει πώς να το λύσει και ταυτόχρονα να έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Επίσης, να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια εδώ και δεκαετίες, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Και αυτός, εμείς τονίζουμε, είναι ο Σταύρος Μαλάς. Ένας άνθρωπος έντιμος, με ήθος, με ικανότητες. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να διχάσει την κοινωνία αλλά αντιθέτως θέλει να την ενώσει.

Θα επαναλάβω την έκκληση μας. Ο κόσμος θέλει να ακούσει να κρίνει και να αποφασίσει. Ας του δώσουμε αυτή τη δυνατότητα. Ας μην αναλωνόμαστε σε άγονες και στείρες αντιπαραθέσεις σε προσπάθεια υπόσκαψης των ανθυποψηφίων μας αλλά ας προωθήσουμε, ας αναδείξουμε τις δικές μας θέσεις και τις δικές μας προτάσεις.

Για την επίσκεψη στην Λαϊκή Αγορά

Ο κόσμος επιλέγει να έρχεται σε αυτές τις αγορές γιατί μπορεί να βρει πιο φτηνά προϊόντα. Δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις για τις τιμές, θεωρώ ότι είναι τιμές στις οποίες ο κόσμος μπορεί να αγοράσει τα βασικά. Εκείνο που έχω διαπιστώσει όμως είναι ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν κρατά ούτε 20 ευρώ για να μπορέσει να αγοράσει κάποια βασικά προϊόντα για να τα πάρει στο σπίτι του.

Αυτό λέει πάρα πολλά για το ποια είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και πόσο λανθασμένο είναι το παραμύθι της κυβέρνησης ότι τάχα έχουμε ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και ζούμε περίπου σε μια εποχή που όλοι περνούν καλά. Κάποιοι ζουν καλά, κάποιοι έχουν δει τα εισοδήματα τους να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, ο πολύς κόσμος έχει δει τα εισοδήματα του να μειώνονται.

Δυστυχώς 240 χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχιας και αυτό λέει πάρα πολλά πράγματα.

Πέραν τούτου να πω ότι υπάρχουν προβλήματα. Η κοινοτάρχης με έχει ενημερώσει ότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να γίνουν στέγαστρα για την αγορά, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Δυστυχώς, δίχως να έχουν καταφέρει να πείσουν τα αρμόδια τμήματα για κάτι τέτοιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy