Σημασία σε θέματα περιβάλλοντος αποδίδει το ΥΠΠ

Το πρόγραμμα «Μη συμβατικοί υδάτινοι πόροι» αποτελεί μια μικρή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην προώθηση των θεμάτων του περιβάλλοντος, μέσω του εκπαιδευτικού μας συστήματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Μη συμβατικοί υδάτινοι πόροι», ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “το 2015 έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως `Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης` και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επιλέξαμε ως παιδαγωγικό στόχο της φετινής σχολικής χρονιάς, την αειφόρο ανάπτυξη, ως παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαθητών μας και της κοινωνίας”.

Ο κ. Καδής είπε πως “θεωρούμε ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν ως παράδειγμα στη βάση των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης” προσθέτοντας ότι “ενέργειες του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως η εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης γκρίζου και βρόχινου νερού σε σχολικούς χώρους και στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενισχύουν τις προσπάθειές μας για βελτίωση του χώρου που μας περιβάλλει”.

Επιπλέον, συνέχισε, “το παραγόμενο εκπαιδευτικό υλικό, με τίτλο `Το Άλλο Νερό`, διανέμεται στα σχολεία μας ως συμπληρωματικό υλικό για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σχετικά με το νερό ως απόλυτη πηγή ζωής”.

Ως Υπουργείο, είπε ο Κώστας Καδής, “αναγνωρίζουμε την ανάγκη για αποτελεσματικότερη και συστηματικότερη προσπάθεια για προσφορά γνώσεων, καλλιέργεια δεξιοτήτων και σωστών στάσεων απέναντι στο περιβάλλον, στη βάση της διασύνδεσης, της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης”.

“Είναι για αυτό τον σκοπό που μελετούμε τη δημιουργία Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη”, είπε καταλήγοντας.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy