Σήμερα οι εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ για νέα ηγεσία

Διεξάγονται σήμερα οι εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ για ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΕΛΜΕΚ, οι εκλογές θα διεξαχθούν στα πιο κάτω Εκλογικά Κέντρα: Λευκωσία: Λύκειο Κύκκου Α’, Λεμεσός: Λανίτειο Λύκειο, Λάρνακα: Λύκειο Αγ. Γεωργίου, Πάφος: Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, Ελεύθερη Αμμόχωστος: Λύκειο Παραλιμνίου, Σολέα: Γυμνάσιο Σολέας.

Σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφος οι ώρες της ψηφοφορίας θα είναι από τις 12 μέχρι τις 19:00, ενώ στην Ελεύθερη Αμμόχωστο οι ώρες της ψηφοφορίας θα είναι 12 με 18:00 και στην Σολέα 12 με 15:00 .

Τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ πέραν από την επιλογή της προτίμησής τους σε συγκεκριμένο συνδυασμό ή σε ανεξάρτητο υποψήφιο, έχουν και το δικαίωμα επιλογής αριθμού υποψηφίων στο συγκεκριμένο συνδυασμό.

Οι σταυροί προτίμησης ανά Επαρχία είναι οι ακόλουθοι: Λευκωσία 19, Λεμεσός 14, Αμμόχωστος 10, Πάφος 6, Λάρνακα 4, Μόρφου 3, Κερύνεια 3.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή ανακοίνωση της, η Νέα Πνοή αναφέρει ότι σήμερα θα κριθεί αν η ΟΕΛΜΕΚ θα συνεχίσει να αποτελεί πτέρυγα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της εργοδοσίας ή αν θα χαράξει μια νέα πορεία ανταποκρινόμενη στον ιστορικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό της ρόλο.

Προσθέτει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Μαΐου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και θα του θέσει τελεσιγραφικά ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμιά περίπτωση απόπειρα αποεργαστηριοποίησης των μαθημάτων Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας που το ΥΠΠ σκέφτεται να εφαρμόσει κατά την επόμενη σχολική χρονιά (18 μαθητές σε εργαστήριο αντί 12), ότι στα Λύκεια δεν μπορεί να γίνεται εργαστήριο κατεύθυνσης (Φυσική, Χημεία, Βιολογία…) με 20+ μαθητές και ως ελάχιστος αριθμός πρέπει να είναι το 15, ότι η μη αποδοχή των μεικτών τμημάτων στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Αναφέρει, επίσης, ότι αν ο Υπουργός αρνηθεί ή προσπαθήσει να ροκανίσει το χρόνο άμεση εξαγγελία μέτρων, όπως την μη διεξαγωγή των εγγραφών Ιουνίου και την μη διεξαγωγή τελικών εορτών.

«Και αυτά μόνο ως προκαταβολή… Ή θα έχουμε οργάνωση ή θα την κλείσουμε», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy