Σήμερα τελικά η απόφαση για TOTAL και ENI

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα κατά πόσον θα αποδεχθεί αίτημα της εταιρείας ΤΟΤΑL για χρήση των εγκαταστάσεων της εταιρείας MEDSERV στο λιμάνι της πόλης για διερευνητική γεώτρηση, γεγονός που σημαίνει παράταση της λειτουργίας της εταιρείας για περίοδο έξι μηνών, δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2016.

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει παράλληλα και αίτημα της εταιρείας ΕΝΙ για παράταση ακόμα ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για άλλους έξι μήνες.

Η λήψη απόφασης που ήταν προγραμματισμένο να ληφθεί τη περασμένη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου αναβλήθηκε για 15 μέρες, εν μέσω αντεγκλήσεων και έντονης συζήτησης, με τη διαδικασία ψηφοφορίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα νομικών διευκρινήσεων και διαβουλεύσεων με τις εταιρείες ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη το Δημοτικό Συμβούλιο προβληματίζεται τόσο για το μέλλον όσο και για τις προοπτικές της πόλης.

Ωστόσο, σημείωσε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για νομικές διευκρινήσεις και διαβουλεύσεις με τις εταιρείες ενέργειας και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει απόφαση.

Σημειώνεται ότι πολίτες μέλη των ανεξάρτητων ομάδων «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς – Μενεού», αντιδρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για βιομηχανοποίηση της Λάρνακας.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy