Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο Γεν. Ελεγκτής

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφορικά με το θέμα των εξετάσεων για το διορισμό εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι οκτώ καθηγητές που δηλώνουν ως εργοδότη το Υπουργείο Παιδείας και δύο το Πανεπιστήμιο Κύπρου φαίνεται να δίδασκαν σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο που παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα. Πρόσθεσε ότι πιθανώς να δίδασκαν και μαθήματα που είχαν σχέση με τις εξετάσεις για το διορισμό των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι σήμερα λειτουργοί της Υπηρεσίας θα μεταβούν στο Υπουργείο Παιδείας για να διαπιστώσουν κατά πόσο τα 8 πρόσωπα που εργοδοτούνται από το Υπουργείο έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια για να μπορούν να διδάσκουν σε ανταγωνιστικό ίδρυμα. Πρόσθεσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα εξετάσει επίσης την καταγγελία ότι τα δυο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα είναι μέλη της επιτροπής των συγκεκριμένων εξετάσεων.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, οι χρεώσεις ανά μάθημα ήταν 300 ευρώ και υπήρχαν περιπτώσεις, πρόσθεσε, που έβγαζαν οι καθηγητές που δίδασκαν 1500 ευρώ ανά άτομο για την προετοιμασία των εξετάσεων.

Ο Γενικός Ελεγκτής υπέδειξε ότι αν υπάρχουν πτυχές που δημιουργούν υπόνοια για ποινικό αδίκημα θα ζητήσουν γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα πάντα με τον Γενικό Ελεγκτή, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής δηλώνει άγνοια για τις νέες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy