Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας

Με στόχο το συντονισμό, την ανάπτυξη και την προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, υπέγραψαν πρόσφατα διμερές Συμφωνητικό Συνεργασίας.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου και κατόπιν πρωτοβουλίας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία.
 
“Σκοπός της εν λόγω συμφωνίας είναι να συντονίσει, αναπτύξει και προωθήσει την διεπιστημονική έρευνα μεταξύ των δυο οργανισμών για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει πως το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ως το κατεξοχήν εκτελεστικό όργανο της Ιταλικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας και δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας και εκπαίδευσης, σε θέματα της δημόσιας υγείας.
 
Η συνεργασία αναμένεται να είναι αμοιβαία επωφελής και να συμβάλει στη περαιτέρω διασύνδεση των δυο οργανισμών σε κοινές προκλήσεις της δημόσιας υγείας που αφορούν τους πληθυσμούς της Κύπρου και Ιταλίας.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα οργανώνονται από κοινού επιστημονικές δραστηριότητες, θα γίνεται ανταλλαγή φοιτητών, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγή πληροφοριών/βέλτιστων πρακτικών και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy