Συμφωνία των 28 στο Συμβούλιο για τον τερματισμό του ‘geo – blocking’

Για τους καταναλωτές στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αγοράσετε νέα ηλεκτρικά προϊόντα online, να νοικιάζουν αυτοκίνητο ή να προμηθευτούν εισιτήρια συναυλιών πέρα από τα σύνορα της χώρας που διαμένουν. 

Χθες το βράδυ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Koμισιόν κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τον τερματισμό του “geo – blocking” δηλαδή του αδικαιολόγητου αποκλεισμού της πρόσβασης των καταναλωτών σε online περιεχόμενο που επιθυμούν να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες εντός της ΕΕ.

Για τους καταναλωτές στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αγοράσετε νέα ηλεκτρικά προϊόντα online, να νοικιάζουν αυτοκίνητο ή να προμηθευτούν εισιτήρια συναυλιών πέρα από τα σύνορα της χώρας που διαμένουν. Θα εξασφαλιστεί δε ότι οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον εμπόδια όπως η πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που εκδίδεται σε άλλη χώρα. Για τις επιχειρήσεις, οι νέοι κανόνες σημαίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου για τη διασυνοριακή λειτουργία, σημειώνει η Εσθονική Προεδρία.

Ο αντιπρόεδρος Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, δήλωσε μάλιστα πως: “σήμερα τερματίζουμε τις αδικαιολόγητες διακρίσεις κατά την ηλεκτρονική αγορά, είναι εξαιρετική είδηση για τους καταναλωτές”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy