Συμβατή με ΕΕ η ανάπτυξη Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, λέει ο ΥΠΠ

Η πολιτική για την ανάπτυξη της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κύπρου, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συμβαδίζει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει τα ιδρύματα να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, ο κ. Καδής είπε πως στο πλαίσιο αυτό έχει θεσμοθετηθεί και ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης, που αποτελεί σταθμό για τα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

“Με τη λειτουργία του, ο Φορέας θα διασφαλίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης όλων των ιδρυμάτων της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, μέσα από διαδικασίες συστηματικής και τεκμηριωμένης αξιολόγησης. Η ίδρυση και λειτουργία του Φορέα είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου να καθιερωθεί η Κύπρος ως ένα διεθνές κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι ένα ενεργό και πρωτοποριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα με σημαντικά επιτεύγματα στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας και από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών που αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών του.

Απευθυνόμενος στους τιμώμενους, ο Υπουργός Παιδείας τους συνεχάρη, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy