Σύμβουλοι με χρυσά συμβόλαια εκατομμυρίων

383

Συνεχίζεται το θέατρο με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι μελέτες για τη Cyta (που ο Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί) θα μας στοιχίσουν 2,3 εκατ. ευρώ. Η μελέτη για την ΑΗΚ μάς στοίχισε κάπου μισό εκατ. ευρώ. Για τα λιμάνια άλλο 1,5 εκατ. ευρώ.

Για το ΧΑΚ 200 χιλ. ευρώ, για το Κρατικό Λαχείο άλλες 372 χιλ. ευρώ, για τα περιουσιακά στοιχεία στο Τρόοδος άλλες 565 χιλ. ευρώ και πάει λέγοντας. Με την κυβέρνηση Αναστασιάδη ουδείς γνωρίζει πού θα καταλήξει το θέμα με τις ιδιωτικοποιήσεις. Πριν τις Προεδρικές του 2013 δεσμεύτηκε ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει τους κερδοφόρους ημικρατικούς, μετά το πήρε πίσω και τους έβγαλε όλους στο σφυρί, και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2016 ξαναδεσμεύτηκε για τη Cyta και την ΑΗΚ.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι εάν εκλεγεί ξανά, θα πάρει πίσω και αυτή τη δέσμευση, όπως έπραξε το 2013. Εν τω μεταξύ οι σύμβουλοι την έκαναν λαχείο. Ενδεχομένως να μην υπάρχει άλλη κατηγορία που πήρε τόσα πολλά συμβόλαια εκατομμυρίων, εν μέσω κρίσης.

ΚΑΖ

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.