Συνάντηση ACCEPT – ΛΟΑΤ Κύπρου Με Υποψήφιο Πρόεδρο Σταυρο Μαλα

Αντιπροσωπία της Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου συναντήθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με τον Υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Μαλά για συζήτηση που αφορά στα προβλήματα και διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΙ άτομα στη Κύπρο, ενώ έγινε και παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Υποψήφιου Προέδρου προς την οργάνωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαλάς παρουσίασε 6 σημεία που αφορούν στη ΛΟΑΤΙ κοινότητα και τα οποία έχουν ενταχθεί στις προγραμματικές του θέσεις, αναλύοντας τους τρόπους που αυτά θα υλοποιηθούν σε περίπτωση νίκης του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές:

  • Νομοσχέδιο για τη κατοχύρωση του δικαιώματος Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου, στη βάση των κατευθύνσεων του ΣτΕ και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.
  • Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής και εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΙ.
  • Ενίσχυση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την Ομοφοβική και Τρανσφοβική Ρητορική Μίσους.
  • Μέτρα για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΙ στην απασχόληση και την εργασία.
  • Τερματισμός διακρίσεων στην τεκνοθεσία και την εξωσωματική γονιμοποίηση.
  • Πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής της ΕΕ για την καταπολέμηση της ομοφοβίας προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ.

Εκ μέρους της οργάνωσης, ο Πρόεδρος της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, κ Κώστας Γαβριηλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Μαλά για τις θέσεις του, υπογραμμίζοντας πως αυτές αποτελούν σημαντικό μέρος λύσης προβλημάτων που αφορούν στη ΛΟΑΤΙ κοινότητα. Τόνισε επίσης πως ο κ. Μαλάς είναι ο πρώτος υποψήφιος που εξήγγειλε δημόσια θέσεις που αφορούν συγκεκριμένα τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει σύντομα από όλους τους Υποψηφίους Προέδρους.

Αναφορικά με το θέμα της Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου, που στόχο έχει, ανάμεσα σε άλλα, να βοηθήσει τρανς άτομα να ζουν ελεύθερα στο φύλο στο οποίο τα ίδια αναγνωρίζουν πως ανήκουν, στον κ. Μάλα έγινε παρουσίαση ενός προσχεδίου νομοσχεδίου το οποίο ετοιμάζεται από διεθνή και Κύπριους νομικούς και εμπειρογνώμονες με την έμπρακτη στήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Εκ μέρους της οργάνωσης ενημέρωση έγινε επίσης για την συνάντηση που αυτή είχε πρόσφατα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωνά Νικολάου, αλλά και στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, κ. Αντρέα Ασσιώτη, με στόχο την καταπολέμηση διακρίσεων στο χώρο εργασίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy