Συνάντηση για το καθεστώς καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στο ΥΠΠ

258

To θέμα του καθεστώτος  αγοράς υπηρεσιών που εφαρμόστηκε σε όλα τα προγράμματα από το έτος 2013, συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπό την προεδρία της Γενικής Διευθύντριας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καθώς και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), Επιμορφωτικών Κέντρων, Βραδινών Τμημάτων Τεχνικών Σχολών και κλάδου Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, οι εκπαιδευτικοί όλων των προγραμμάτων έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν στην λήψη δυναμικών μέτρων στην περίπτωση που δεν παρθεί απόφαση για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφοράς στο καθεστώς μισθωτού μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19 Ιανουαρίου 2018 και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου 2018, προστίθεται.
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα εκπαιδευτικά προγράμματα εξήγησαν ακόμη μία φορά ότι η αγορά υπηρεσιών οδήγησε τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς  στην εξαθλίωση γιατί τους στέρησε όλα τα βασικά εργασιακά δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας κατά τους μήνες  που είναι άνεργοι, προστίθεται.
 
«Μέσα από την συζήτηση διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι από την εφαρμογή της αγοράς υπηρεσιών μόνο προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση και κανένα όφελος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, ζητήθηκε επίσης και συζητήθηκε στην συνάντηση, η κατά αναλογία αναγνώριση της εκπαιδευτικής πείρας στο νέο σχέδιο διορισμών για να αρθεί η αδικία που υπάρχει σήμερα σε βάρος των εκπαιδευτικών όλων των προγραμμάτων.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.