Συνάντηση για το σχολείο στις Κεντρικές Φυλακές ζητά η ΠΟΕΔ

Ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔ το θέμα της λειτουργίας σχολείου στις Κεντρικές Φυλακές και εκφράζει, ως εκ τούτου, τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ιδιαίτερα μέσα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία, όπως αναφέρει, αδικεί τους εκπαιδευτικούς.

Ζητεί παράλληλα συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία για διευθέτηση του όλου θέματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι η ποιότητα και το επίπεδο του έργου των εκπαιδευτικών δεν αμφισβητήθηκε από κανένα, αλλά αντίθετα αναγνωρίζεται από όσους συνεργάζονται μαζί τους στο πρόγραμμα το οποίο συντονίζουν, μη εξαιρουμένων, ακόμη και των δύο αρμόδιων Υπουργείων, Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Η ΠΟΕΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τους χαρακτηρισμούς κατά των εκπαιδευτικών και αντιτίθεται στο στήσιμο `λαϊκών δικαστηρίων` για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Εξηγεί πως για το λόγο αυτό, με επιστολή της στις 3/2/2015 ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, μόλις το θέμα περιήλθε στην αντίληψή της και ότι ζήτησε, περαιτέρω, με νέα επιστολή της στις 19/2/2015 εξειδικευμένη κοινή συνάντηση με τους δυο αρμόδιους Υπουργούς, με σκοπό να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και πτυχές του θέματος και να εξευρεθεί η πλέον κατάλληλη θεσμική λύση, «τέτοια που θα εξυπηρετεί την ποιοτική λειτουργία του Προγράμματος Εκπαίδευσης Κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές αλλά και να τεκμηριώνει επαρκώς τις όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονταν».

«Σε μια τέτοια συνάντηση θα ήταν, επίσης, δεοντολογικά επιβεβλημένο να ακουστεί η φωνή των άμεσα εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών» προσθέτει.

Αναφέρει τέλος ότι «καμιά οριστική ενέργεια δεν θα έπρεπε να είχε αναληφθεί, σχετικά, από πλευράς των Αρμόδιων Αρχών, προτού το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο της πιο πάνω συνάντησης, την οποία η ΠΟΕΔ ζητά και αναμένει ότι θα γίνει το ταχύτερο δυνατό».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy