Συνάντηση γνωριμίας Πρυτανείας ΠΚ με φοιτητές Ιατρικής Σχολής

Συνάντηση γνωριμίας με τους νέους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποίησε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και η Ιατρική Σχολή, με σκοπό να ενημερωθούν οι νέοι φοιτητές για την ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου στους φοιτητές της, καθώς και για τους στόχους της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, απαντώντας στους προβληματισμούς των φοιτητών και των γονέων τους στην ερώτηση γιατί κάποιος φοιτητής να επιλέξει να σπουδάσει στην νεοσύστατη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, που λειτούργησε μόλις πριν 2 χρόνια και όχι σε Ιατρική Σχολή της Ελλάδος, ανέφερε ότι τα κριτήρια επιλογής φοίτησης στην Ιατρική Σχολή δεν είναι τα χρόνια λειτουργίας της, αλλά η ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού της.

Πρόσθεσε ότι, το επιστημονικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι άρτια καταρτισμένο με πολύπλευρη εμπειρία σε αξιόλογα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσα σε 25 μόνο χρόνια λειτουργίας, έχει εξελιχθεί σε κέντρο αριστείας, τόσο σε θέματα σπουδών όσο και σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

«Είναι ένα νέο ίδρυμα που αναπτύσσεται ραγδαία από την αρχή της ίδρυσής του και έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα. Η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής έχει σηματοδοτήσει πλέον μια νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Ιατρική Σχολή προσελκύει, ήδη, άριστους υποψήφιους φοιτητές από την Κύπρο και την Ελλάδα.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy