Συνάντηση Καδή – Τέρενς Κουίκ για θέματα παιδείας

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς και θέματα ενδυνάμωσης της συνεργασίας της Κύπρου με την Ελλάδα σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και του Έλληνα υφυπουργού Επικρατείας για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να έχουν μαζί τους σήμερα τον υφυπουργό Επικρατείας, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα.

«Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τη μεταρρύθμιση που επιχειρούμε στα θέματα της εκπαίδευσης στην Κύπρο και να συζητήσουμε τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας της Κύπρου με την Ελλάδα στα θέματα, ιδιαίτερα της παιδείας και του πολιτισμού. Ήδη βρισκόμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά. Έχουμε πει ότι θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε τη συμφωνία μας στα θέματα της εκπαίδευσης και θα προωθήσουμε σύντομα και μια συμφωνία στα θέματα του πολιτισμού διότι αναγνωρίζουν και οι δύο πλευρές ότι μέσα από την ενδυνάμωση αυτής της ήδη άριστης σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, προωθούνται τα συμφέροντα του ευρύτερου ελληνισμού», πρόσθεσε.

Ο Έλληνας υφυπουργός δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα είπαν και χθες το βράδυ με τον Υπουργό Παιδείας σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Ως Αληθώς, η ζωή της Χαρίτας Μάντολες” της Ευρυδίκης Περικλέους – Παπαδοπούλου και πρόσθεσε ότι χάρηκε ιδιαίτερα που σήμερα μίλησαν και για περισσότερα ζητήματα.

«Την ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία επιχειρεί όλη αυτή την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, πρέπει να σας πω ότι και στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με τη νέα Κυβέρνηση Σύριζα -Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μεταρρύθμιση η οποία θα αφορά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και την ανώτατη εκπαίδευση», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι μίλησαν και για θέματα πολιτισμού.

«Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει και συνάντηση του υπουργού με τον αν. υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, γιατί πράγματι είναι ένας άξονας πολιτιστικός η Κύπρος με την Ελλάδα πάρα πολύ σημαντικός για διάφορους λόγους, θα έλεγα ακόμα και τουριστικούς, οικονομικούς και όχι μόνο πολιτιστικούς. Έχουμε κοινή αντίληψη για πολλά πράγματα. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι και ιδιαίτερα υποχρεωμένος, και θα μείνω εκεί σε αυτό και τίποτα παραπάνω θα πω, που βλέπω και την παρουσία των Κυπρίων φοιτητών σε Πανεπιστήμια της Θράκης και την άλλη εβδομάδα με πολύ καμάρι, επειδή θα εκπροσωπήσω την Κυβέρνηση στα Ελευθέρια που είναι η μεγάλη ετήσια γιορτή για την απελευθέρωση της Θράκης, θα τους δω να παρελαύνουν οι Κύπριοι φοιτητές με την κυπριακή σημαία και πραγματικά είμαι ευγνώμων για την παρουσία τους εκεί», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy