Συνάντηση με ΕΝΙ έχει σήμερα ο Λακκοτρύπης

Συνάντηση με αξιωματούχους της ΕΝΙ θα έχει σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης για να διαπιστωθούν οι προθέσεις της εταιρίας, να συζητηθούν οι επιλογές και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα υπό τη σκιά των Τουρκικών παρενοχλήσεων του γεωτρύπανου της εταιρίας στο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Όπως ανέφερε ο Υπουργός ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης γίνονται παράλληλα διπλωματικές προσπάθειες προς τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε. και γειτονικές χώρες.

Είπε ότι η Τουρκία κλιμάκωσε τη συμπεριφορά της η οποία επιδέχεται πολλών ερμηνειών.
Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι και η ΕΝΙ προχώρησε σε διαβήματα γιατί θέλει να διευθετηθεί το θέμα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες αφού το γεωτρύπανο πρέπει να πάει και στο Μαρόκο εντός του Μάρτη.

Αναφερόμενος στο κοίτασμα Καλυψώ, ο Υπουργός είπε ότι πρόκειται για αέριο πολύ καλής ποιότητας και το χαρακτήρισε ως πολύ ουσιαστική ανακάλυψη, η δεύτερη μετά τον Ονησίφορο που είναι μικρότερο κοίτασμα. Τα νεα για το Καλυψώ, πρόσθεσε, είναι πολύ καλά και για τις υπόλοιπες εταιρίες αφού επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος στην περιοχή.
Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ακόμα ότι τον Οκτώβριο η ΕΧΧΟΝ θα προχωρήσει σε δυο γεωτρήσεις στο Τεμάχιο 10 που ήταν και το πιο περιζήτητο.
Η ενημέρωση των βουλευτών από τον αρμόδιο Υπουργό για τα ενεργειακά συνεχίστηκε σε κλειστή συνεδρία.
Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy