Συνάντηση Νετανιάχου-Πούτιν για τη Συρία

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας για να συζητήσουν κυρίως για τη Συρία, αναφέρει μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Οι δύο άνδρες «θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο άνδρες έχουν κάνει επανειλημμένα συναντήσεις τα τελευταία χρόνια προκειμένου «να αποφευχθούν προστριβές ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ και αυτή της Ρωσίας στη Συρία».
Υπογραμμίζεται ως προς αυτό ότι οι διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες τους επέτρεψαν, «μέχρι τώρα», να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.

Η ισραηλινή αεροπορία έχει πλήξει σχεδόν σε 100 περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τους άνδρες της λιβανέζικης Χεζμπολάχ ή άλλων οργανώσεων στη Συρία ή αλλού, δήλωσε την Πέμπτη ο πτέραρχος Αμίρ Εσέλ, ο απερχόμενος αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη της κατάστασης στη γειτονική του χώρα, προσέχοντας να μην παρασυρθεί να εμπλακεί στη σύρραξη αλλά ταυτόχρονα επιφυλασσόμενο του δικαιώματος να πλήττει αυτοκινητοπομπές με εφόδια που προορίζονται τη Χεζμπολάχ ή και θέσεις των συριακών τακτικών δυνάμεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy