Συνάντηση ΠτΔ με συντεχνίες για Συνεργατισμό

154

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο για το θέμα του Συνεργατισμού θα έχουν το πρωί οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

Οι συντεχνίες ζητούν ενημέρωση από τον Πρόεδρο για το ζήτημα των δεσμεύσεων του αναφορικά με το προσωπικό στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Ο πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις πάνω στους εργαζόμενους στον Συνεργατισμό, από την πώληση του σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών θα ζητηθεί διαβεβαίωση εκ μέρους του ιδιοκτήτη για υλοποίηση των γραπτών δεσμεύσεων του για την εξασφάλιση κατά απόλυτο τρόπο των εργασιακών δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας των εργοδοτουμένων στην ΣΚΤ υπό το νέο καθεστώς».

Σημειώνεται ότι παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 800 εργαζόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν από τη ΣΚΤ με σχέδιο εθελούσιας εξόδου και περίπου 1.800 να μεταφερθούν στην Ελληνική.Οι συντεχνίες θα ενημερωθούν επίσης και για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελληνική Τράπεζα για την εξαγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.