Συναυλία της Φιλαρμονικής Βερολίνου για το Πάφος 2017

Την επικείμενη συναυλία της στην Πάφο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, ανακοινώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου η οποία πραγματοποιεί την καθιερωμένη συναυλία της, της 1ης του Μάη, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου στις 11 το πρωί.

“Ευρωπαϊκό κονσέρτο από την Κύπρο με τους Mariss Jansons και Andreas Ottensamer” τιτλοφορεί τη σχετική της δημοσίευση η Φιλαρμονική Ορχήστρα Βερολίνου. Ο πρώτος θα είναι ο μαέστρος της συναυλίας και ο δεύτερος ο σολίστ στο κλαρινέτο.

Συνεχίζοντας η Φιλαρμονική αναφέρει ότι “το ευρωπαϊκό κονσέρτο για φέτος παίρνει την Φιλαρμονική Βερολίνου στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα : στο αρχαίο λιμάνι της πόλης της Πάφου”.

Προσθέτει ότι “στο βυζαντινό κάστρο της πόλης η ορχήστρα ερμηνεύει έργα του Carl Maria von Weber and Antonín Dvořák τα οποία εντυπωσιάζουν με τη λυρική ζεστασιά και τα θερμά τους χρώματα”.

Μαέστρος είναι ο Mariss Jansons, στενός φίλος της Ορχήστρας για πολλές δεκαετίες, ενώ ο σολίστ στο κονσέρτο νούμερο 1 του Weber, είναι ο Andreas Ottensamer, καταλήγει η ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εβδομάδας

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πάφος 2017 για την τελευταία εβδομάδα του Απρίλη.

Μαθητές από διάφορες χώρες, που φοιτούν στον Κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της Τεχνικής Σχολής Πάφου, ανταλλάσσουν συνταγές, ιστορίες και βιώματα, ανταλλάζοντας ουσιαστικά, προσωπικές, οικογενειακές, ακόμα και ευρύτερες κοινωνικές βιογραφίες.

Η διαδικασία καταγράφεται φωτογραφικά συγκροτώντας μια ιστορία της κουζίνας του κόσμου που αναδεικνύει την εγγύτητα, τις κοινές ρίζες αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε γαστρονομικής κουλτούρας.

Ταυτόχρονα όμως, η συνάντηση αγγίζει και ορισμένα από τα πιο σύνθετα σύγχρονα ζητήματα, ιδιαίτερα αυτά της προσφυγοποίησης, της μετανάστευσης και της εξαφάνισης των παραδοσιακών κοινωνικών δομών.

Η λειτουργία του προγράμματος,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, αντανακλά τη φιλοσοφία και υπομνηματίζει τον τρόπο διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού πολιτισμού ο οποίος, ως γνωστόν, είναι αποτέλεσμα συναντήσεων, επιδράσεων και ανταλλαγών. Μια φωτογραφική έκθεση και μια έκδοση με τις συνταγές μαγειρικής, που παρουσιάστηκαν στις διάφορες δράσεις, θα πλαισιώσουν το μεγάλο τραπέζι στο Χάνι.

Με τη συνεργασία του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της Τεχνικής Σχολής Πάφου, σε επιμέλεια Στέφανου Ελευθερίου.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη και η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στις 18:00 στην Τεχνική Σχολή Πάφου

Οι εκδηλώσεις πολιτισμού συνεχίζονται την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 19:30 στο Αττικόν με την θεατρική παράσταση Αισχύλου «Πέρσες».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πάφος 2017 με τη θεατρική παράσταση «Οι Πέρσες του Αισχύλου» ολοκληρώνεται το διετές project Hρω-ισμοί του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, που συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Στο ανακαινισμένο θέατρο Αττικόν θα παρουσιαστεί μια σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου δράματος.

Η αληθινή καταστροφή του πολέμου εξατομικεύεται μέσα από τη βασιλική οικογένεια και αντανακλάται μέσα από το τραγούδισμα και τον πόνο του Χορού. Σε ένα πόλεμο κανένας δεν κερδίζει.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι Λούκας Βαλέβσκι (Σκηνοθεσία, Μουσική), Κωσταντίνα Peter (Δραματουργία), Κωσταντίνος Μελίδης (Έρευνα), Έλενα Κοτασβήλι και Αλέξης Βαγιανός (Σκηνικός χώρος), Μυρτώ Σαρμά (Κοστούμια). Συμμετέχουν: Προκόπης Αγαθοκλέους (Ξέρξης), Στέφανη Χαρίτου (Ατόσσα), Μιχάλης Ασιήκας (Κορυφαίος), Γιώργος Ονησιφόρου (Aγγελιοφόρος) και ο Αντώνης Κατσαρής (φωνή Δαρείου). Χορός: Mieczyslaw Litwinski, Daniel Monski, Στέφανος Φίλος, Ηλίας Σωφρονίδης.

Πρόκειται για μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος2017 και Wroclaw 2016.Σημειώνεται πως η είσοδος για τους μαθητές είναι ελεύθερη.

Ο Φωτομαραθώνιος που πρόκειται για μια δράση της Φωτογραφικής Εταιρείας Πάφου και του προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής, η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη της Πάφου από μια νέα διάσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στις 10:00 στην Πλατεία Κέννεντυ.

Ο Φωτομαραθώνιος, ως μια φωτογραφική πρόκληση, ωθεί τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν νέες έννοιες, σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της καθημερινής ζωής της πόλης.

Οι συμμετέχοντες συναντώνται σε ένα καθορισμένο χρόνο, σε μια περιοχή της Πάφου, για να τους δοθούν 4 άγνωστα θέματα ενώ θα έχουν στην διάθεση τους 4 ώρες για να ερμηνεύσουν και να αποδώσουν αυτά τα θέματα με την φωτογραφική τους μηχανή ή με το κινητό τους τηλέφωνο. Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Οι Τζαζ Συναντήσεις στην Πάφο συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Απριλίου 2017, στην Πλατεία Κέννεντυ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ, ο Οργανισμός Πάφος 2017, προσκαλεί μουσικούς και σχήματα από την Κύπρο και το εξωτερικό να συναντηθούν σε μια κοινή περιπέτεια. Στόχος αυτού του καλέσματος, είναι η καθιέρωση μιας ετήσιας συνάντησης βιρτουόζων μουσικών με διαφορετικά ακούσματα που θα ενώνονται σ` ένα μεγάλο μωσαϊκό μελωδίας, ρυθμού και αρμονίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

14 μουσικοί από διάφορες κατευθύνσεις, σπουδές και ρεύματα ενώνονται σε μια μεγάλη τζαζ μπάντα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κρασίδη το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 12:00 ( Jazzologia Big Band). Συμμετέχουν οι Γιώργος Κρασίδης, Μάριος Παπαρές, Νικόλας Γεωργίου, Konstantin Labin, Αλέξανδρος Κρασίδης, Ηλίας Ιωάννου, Μιχάλης Μιχαήλ, Νίκος Κουκουβίνος, Burkhard Fisher, George Issa, Νικόλας Γενεθλίου, Βύρων Αθηνοδώρου, Αντρέας Κομπος και Φαίδωνας Δημητρίου. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy