Συναυλία του Βίκτορ Ζασλάνοβ, καλλιτέχνη από την Μπουριάτια

324

Στις 15 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί μια σόλο συναυλία του Βίκτορ Ζασλάνοβ, καλλιτέχνη από την Μπουριάτια

Στις 15 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί μια σόλο συναυλία του Βίκτορ Ζασλάνοβ, ενός ιδιαίτερου μουσικού καλλιτέχνη από την Μπουριάτια, μετρ της παραδοσιακής μουσικής κουλτούρας της περιοχής του.

Στην δεξίωση, αφιερωμένη στην διεξαγωγή της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο ΡΠΚ, παρουσιάστηκε ένα μικρό απόσπασμα από την συναυλία του. Ο καλλιτέχνης εντυπωσίασε το κοινό.

Η κουλτούρα των λαών της Ρωσίας είναι πλούσια και πολύπλευρη, η τέχνη του Βικτορ Ζασλάνοβ δίνει την ευκαιρία στον θεατή να εξοικειωθεί με μια από τις πιο σπάνιες μορφές της. Μια τέτοια μοναδική ευκαιρία δίνεται σπάνια στο ευρωπαϊκό κοινό. Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τραγούδια, μύθους και όργανα της Μπουριάτιας, αλλά και να γνωρίσετε τις ασυνήθιστες ικανότητες και τα ταλέντα ενός καλλιτέχνη που παρουσιάζει τον πολιτισμό των λαών της Σιβηρίας.

Ο Βίκτωρ Ζαλσάνοφ είναι σήμερα ένας από τους λίγους εκπροσώπους της μοναδικής κουλτούρας του τραγουδιού της Μπουριάτιας. Από νεαρή ηλικία σπούδασε την ιστορία της τελετουργίας,  παραδοσιακές ιστορίες, το έπος τραγουδιού και τελετουργικά τραγούδια του λαού της Μπουριατίας. Ο Βίκτορ κατέχει άπταιστα τα παραδοσιακά όργανα της Μπουριάτιας και της Μογγολίας: morin-hur, suh-hur, hun-hur, hubhan (wargan), suur. Ο μουσικός διαστηριοποιειται από το 2010 και συμμετέχει στο μουσικό συγκρότημα UULZALGA (Γαλλία-Μπουριάτια). Είναι κάτοχος του Grand Prix του διεθνούς διαγωνισμού αφηγητών “Altargan-2006″ στην πόλη Ουλάμ- Ουντέ. Επιπλέον, η μουσική του καλλιτέχνη είναι παραδοσιακή για την κουλτούρα της Μπουριάτιας.

Σας προσκαλούμε όλους στη συναυλία του εξαιρετικού καλλιτέχνη Βίκτορ Αζλάνοβ.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Διοργανωτής: Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.Είσοδος: Ελεύθερη

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.