Συνδιάσκεψη ΟΕΛΜΕΚ… μετά το μπαϊράμι

Θυελλώδης και πολύωρη ήταν χθες η συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ όπου αποφασίστηκε η διενέργεια παγκύπριας συνδιάσκεψης γενικών αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) στις 23 Απριλίου.
Η συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα ωρολόγια προγράμματα, το νέο σύστημα διοριστέων και την πρόταση για την επιμόρφωση.

.Ωστόσο η συνδιάσκεψη, που είναι το ανώτατο σώμα της οργάνωσης και έχει ως στόχο να εξουσιοδοτήσει την ηγεσία των καθηγητών για τους περαιτέρω χειρισμούς, θα πραγματοποιηθεί μετά από τις προγραμματισμένες συναντήσεις της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας οι οποίες θα γίνουν 15 και 17 Απριλίου για το νέο σύστημα διορισμών και τα ωρολόγια προγράμματα, διαδοχικά.
Οι κινήσεις Προοδευτική, ΔΗΚΙ και Νέα Πνοή κατέθεσαν πρόταση για μετάθεση των συναντήσεων με τον Υπουργό Παιδείας μετά την ΠΣΓΑ αλλά επικράτησε πλειοψηφικά η πρόταση της Αλλαγής και της Νέας Κίνησης για να γίνει η Συνδιάσκεψη μετανέγεστερα. Επί της ουσίας η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα προσέλθει στο διάλογο χωρίς να έχει εκ των προτέρων εξουσιοδότηση από τη βάση του κλάδου.

 

Προειδοποιούν με αποχώρηση από την ΟΕΛΜΕΚ

Πέραν από το θέμα της συνδιάσκεψης, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τις επιτροπές και συνδέσμους όλων των ειδικοτήτων, οι οποίες προσήλθαν ενώπιον του ΚΔΣ και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα νέα ωρολόγια προγράμματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδέσμων διαφώνησαν έντονα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας ενώ εξαπέλυσαν και προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρη Ταλιαδώρου, ο οποίος συμμετείχε στην Επιτροπή διαμόρφωσης της πρότασης εκφράζοντας προσωπικές απόψεις και χωρίς να ενημερώσει την ΟΕΛΜΕΚ.
Οι σύνδεσμοι έθεσαν τις κόκκινες γραμμές και κατέθεσαν προτάσεις κυρίως για τις ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος.

Οι προτάσεις, ωστόσο, συγκρούονται η μια με την άλλη δημιουργώντας πρόβλημα στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ που βρέθηκε εγκλωβισμένη λόγω των χειρισμών του προέδρου της, ο οποίος συνυπόγραψε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.
Κάποιοι σύνδεσμοι προειδοποίησαν και επίσημα χθες για το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από την ΟΕΛΜΕΚ.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους μουσικούς
Στο μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Καθηγητών Μουσικής με αφορμή τις προτάσεις για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα.  Την εκδήλωση στηρίζει και η ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του ΚΔΣ, ενώ παράλληλα, κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνουν και οι υπόλοιποι Συνδέσμοι ειδικοτήτων.

 

 

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy