Συνδικαλιστικός «εμφύλιος» μεταξύ ΔΕΟΚ και ΠΕΟ-ΣΕΚ

Για φιλότιμη προσπάθεια των ηγεσιών των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ “να αιτιολογήσουν την απαράδεκτη απαίτηση τους να αποκλεισθεί η ΔΕΟΚ από συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και τους συνδέσμους ξενοδόχων, την περασμένη Παρασκευή, με θέμα την επίλυση της διαφοράς και την αποτροπή απεργιακών μέτρων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία”, κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “οι ηγεσίες των δύο συντεχνιών δυστυχώς μόνο για να αποκλείουν την ΔΕΟΚ από συσκέψεις και διαπραγματεύσεις θυμούνται, επικαλούνται και αξιοποιούν τη σχετική συμφωνία του Αυγούστου 2004. Η ΔΕΟΚ σέβεται και τιμά την συμφωνία ευλαβικά, αλλά οι κλαδικές ομοσπονδίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ αγνοούν ή και αρνούνται να συνεργαστούν με την αντίστοιχη της ΔΕΟΚ για τη διαπίστωση των ποσοστών και της αντιπροσωπευτικότητας κάθε μιας, παρά τις επανειλημμένες προτροπές μας”.

“Αντίθετα θυμούνται και προφασίζονται τη συμφωνία όποτε και όταν τους συμφέρει και βολεύει κυρίως για να αποκλείουν την ΔΕΟΚ από τις συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, ακόμα και όταν ο κλάδος και τα μέλη της ΔΕΟΚ βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό μαζί τους για ενωμένη δράση ή και απεργίες, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες”, αναφέρεται.

Προστίθεται πως “επί της ουσίας και για τον αποκλεισμό της ΔΕΟΚ, την περασμένη Παρασκευή, από τις ολοήμερες διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διαφοράς και ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, οφείλουν να εξηγήσουν τί είχαν να κρύψουν ή τι δεν ήθελα να μαθαίνει η ΔΕΟΚ κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους συνδέσμους των ξενοδόχων”.

“Τι έχουν να κρύψουν από τους εργαζόμενους μέλη της ΔΕΟΚ και τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους που έπρεπε να φροντίσουν πρώτα να αποκλείσουν την ηγεσία και εκπροσώπους της ΔΕΟΚ και μετά να αρχίσουν διαπραγμάτευση;”, διερωτάται η ΔΕΟΚ.

Η ΔΕΟΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, “ μαζί με όλες τις κλαδικές συντεχνίες μέλη της παραμένουν σταθερά προσηλωμένες σε αρχές και αξίες που πρέπει να καθοδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ενότητα, ο πλουραλισμός και η δημοκρατία στους κόλπους της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται πλέον να ανέχεται ή να παρασιωπά πράξεις ή και παραλείψεις των όποιων άλλων συντεχνιών, ειδικότερα των οργανώσεων ΠΕΟ και ΣΕΚ, όταν παραβιάζουν με το πλέον ωμό και απαράδεκτο τρόπο αυτές τις αρχές και αξίες”.

“Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο αποκλεισμός της περασμένης Παρασκευής να τερματισθεί αμέσως, και τονίζουμε ότι απαιτούμε να πάρουν την πρωτοβουλία να διορθώσουν τη στάση τους, με άμεση δήλωση ότι η ηγεσία της ΔΕΟΚ θα πρέπει άμεσα να κληθεί από την Υπουργό να πάρει τη θέση της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εκεί που της έδωσαν δικαίωμα και εντολή να τους εκπροσωπούν εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι μέλη της ΔΕΟΚ”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy