Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ελλάδα, καλύτερα τα πράγματα σήμερα

Ελαφρώς καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στο μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που φλέγει την Ανατολική Αττική στην Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής. Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, ενώ όλα τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις πτήσεις λίγο μετά τις 06:00 το πρωί, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Οι άνεμοι κόπασαν την νύχτα και δεν υπήρξε καμία σημαντική αναζωπύρωση. Ωστόσο, η Πυροσβεστική θα εκτιμήσει την εικόνα καλύτερα, με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ η μεγάλη φωτιά που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε ύφεση, εξαιτίας και της πτώσης του αέρα.

Χθες βράδυ, μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς πέρασε την λεωφόρο Καλάμου και κατευθύνθηκε προς το Πολυδένδρι, ενώ εκκενώθηκαν σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι, στο Καπανδρίτι.

Εξάλλου, η Ελλάδα υπέβαλλε αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Γαλλία, που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, απάντησε ήδη αρνητικά στις Ελληνικές αρχές, καθώς χρειάζεται τα αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy