Συνεχίζεται η ομηρία πελατών καφετέριας στο Σίδνεϊ

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει άμεση επαφή με τον ένοπλο δράστη, ο οποίος κρατά ως ομήρους άγνωστο αριθμό πολιτών σε μια καφετέρια στο κέντρο του Σίδνεϊ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντριου Σίπιον ανέφερε ότι οι Αρχές δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν με βεβαιότητα ότι είναι αντιμέτωποι με τρομοκρατική ενέργεια. Εν τούτοις όπως είπε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ “έχουμε προχωρήσει σε μια διαδικασία η οποία συνάδει με μια τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη μεγαλούπολη της Αυστραλίας επιβεβαίωσε επίσης ότι πρόκειται μόνο για ένα συμβάν στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ και ότι η πόλη είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Lindt Australia, της εταιρείας υπό την ευθύνη της οποία λειτουργεί το καφέ όπου κατά πάσα πιθανότατα ισλαμιστές κρατούν ομήρους, ανέφερε ότι στο κατάστημα εργάζονται περίπου 10 άνθρωποι και ότι πιθανότατα μέσα σε αυτό βρίσκονται άλλοι 30 πελάτες.
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΜ)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy