Συνεχίζει το βροχερό σκηνικό – Πότε θα έχουμε άνοδο της Θερ/σιας

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη το βροχερό σκηνικό ενώ από Τετάρτη θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος και παροδικά µερικώς συννεφιασµένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά µέχρι νότιοι, αρχικά ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ αργότερα µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Στα προσήνεµα ή και σε καταιγίδα θα φτάνουν παροδικά τα 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και αργότερα στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Στα προσήνεµα παράλια θα φτάνουν παροδικά τα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές κατά διαστήµατα ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τρίτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy