Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για αντιδημαρχίες

Συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για Λευκωσία, θα επιδιώξει συμμαχίες και το ΑΚΕΛ

Τα νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια αναλαμβάνουν καθήκοντα τη δεύτερη μέρα του χρόνου, ωστόσο, εν μέσω εορτών ξεκίνησαν ήδη οι ζυμώσεις για τις αντιδημαρχίες. Οι τοπικοί συνδυασμοί των κομμάτων μετρούν δυνάμεις και ταυτόχρονα βολιδοσκοπούν υποψηφίους για συνεργασίες.

Στον Δήμο Λευκωσίας ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα έχει υποψήφιο, αναμένοντας στήριξη από το ΔΗΚΟ και τα μικρότερα κόμματα. Οπως φαίνεται ενδιαφέρον επιδεικνύει η δημοτική σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Ελένη Λουκαΐδου, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Από το ΔΗΚΟ, ενδιαφέρον επιδεικνύει ο Κώστας Μαυρίδης ο οποίος αναμένει τη στήριξη άλλων κομμάτων. Στο ΔΗΚΟ όμως κινείται προς την κατεύθυνση στήριξης υποψηφιότητας από τον ΔΗΣΥ, στα πλαίσια της συνεργασίας για την εκλογή Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Σε αρκετούς δήμους που έχει κερδίσει το ΑΚΕΛ υποψήφιο από το χώρο του, θα επιδιώξει να τηρήσει τις συνεργασίες στη βάση προγράμματος-θέσεων με τα κόμματα που στήριξαν τους υποψηφίους του. Αυτό αναμένεται να γίνει κυρίως στους περιφερειακούς δήμους Λευκωσίας (Λακατάμεια, Τσέρι, Γέρι).

Ο ΔΗΣΥ θα κατέλθει τον Νίκο Σύκα στον Δήμο Λεμεσού καθώς κατέχει 10 από τις 26 θέσεις δημοτικών συμβούλων.

Στη Λάρνακα οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη. Ο ΔΗΣΥ θα διεκδικήσει την αντιδημαρχία με τον δημοτικό σύμβουλο του Μανώλη Θεολόγο (Φώλο), ο οποίος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στο Δήμο Λάρνακας. Το ΑΚΕΛ δεν θα διεκδικήσει την αντιδημαρχία της Λάρνακας καθώς έχει εκλέξει τον Ανδρέα Βύρα στη θέση του δημάρχου και για αυτό θα κινηθεί για κάποια συνεργασία. Το ΔΗΚΟ στη Λάρνακα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος θα διεκδικήσει την αντιδημαρχία, ωστόσο όπως φαίνεται επικρατέστερος είναι ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος Ιασωνίδης Ιάσων. Οπως φαίνεται για το αποτέλεσμα καθοριστική θα είναι η ψήφος των δημοτικών συμβούλων της ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ.

Στην Πάφο από τον ΔΗΣΥ, ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο Νίκος Σιμιλλίδης. Από την ΕΔΕΚ ο Βάσος Δημητρίου, ενώ από το ΔΗΚΟ, ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο Εύρος Λοϊζίδης.

Περισσότερα και αναλυτικότερα στην αυριανή έκδοση της “Χαραυγής”.

Δημήτρης Στρατής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy