“Συνεχίζουμε, από καλύτερες θέσεις”, γράφει ο Αλ. Τσίπρας

«Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχία μας», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην «Αυγή»  της Κυριακής για τον ένα χρόνο κυβέρνησης της Αριστεράς, με τίτλο «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται βέβαιος πως «η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη της δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την 25η του Γενάρη ιστορική ημέρα. «Είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε, κυρίαρχα και περήφανα, να χαράξει μια νέα πορεία στον τόπο του. Και επιφόρτισε για πρώτη φορά την Αριστερά με την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της μακράς, δύσκολης, μα και ελπιδοφόρας πορείας. Μιας πορείας οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, με την ανοικοδόμηση ενός αξιόπιστου και δίκαιου κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση στο πλευρό των πολιτών και των δυνάμεων του τόπου».

Σημειώνει, επίσης, τα εξής, όσον αφορά την εμπειρία του ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας: «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η πορεία αυτή δεν θα ήταν ούτε σύντομη ούτε ανώδυνη, θα εμπεριείχε συγκρούσεις με ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα και τομές με τις παθογένειες που έφεραν την Ελλάδα και το λαό μας στο χείλος της καταστροφής. Είμαστε περήφανοι που, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις, με στόχο την έξοδο από την κρίση με δικαιοσύνη και δημοκρατία».

imerisia.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy