Συνεχίζουν την απεργία τους οι αχθοφόροι στη Λεμεσό

Ανένδοτοι παραμένουν οι υπάλληλοι του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων στην απόφαση τους να απέχουν από την εργασία τους, ζητώντας την άμεση καταβολή της αποζημίωσης που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο της εμπορικοποίησης των υπηρεσιών του λιμανιού.

Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου επαναβεβαίωσαν την απόφαση τους για συνέχιση της απεργίας τους που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, παρά τις εκκλήσεις από τις συντεχνίες και από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Γραμματέας του κλάδου μεταφορών της ΣΕΚ, Τίτος Τιμοθέου ανέφερε ότι «εμείς έχουμε εκφράσει τη διαφωνία μας με την απεργία κι έχουμε εξηγήσει στους υπαλλήλους ότι είναι πλήρως κατοχυρωμένοι», λέγοντας ότι οι απεργοί «απαιτούν όπως τους καταβληθεί τώρα το 1,5 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση, να τους δοθεί επιστολή πλεονασμού και μια διαβεβαίωση ότι άμεσα το Υπουργείο θα δει αυτήν την επιστολή και θα τους πληρώσει το συντομότερο δυνατόν».

«Τους έχουμε εξηγήσει ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φορολογηθεί η αποζημίωση τους κάτι που μας βρίσκεται αντίθετους και είναι προτιμότερο να περιμένουν ακόμη 5 – 6 μήνες για να πάρουν το ποσό αφορολόγητο», είπε ο κ. Τιμοθέου, προσθέτοντας ότι «παρά την προσπάθεια μας να τους αλλάξουμε γνώμη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την απεργία».

Λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων, έχουν επηρεαστεί οι εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού, με επτά μέχρι στιγμής πλοία να έχουν αποχωρήσει από την Κύπρο για να εξυπηρετηθούν από άλλα λιμάνια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy