Κατέθεσαν τις θέσεις τους στο Εθνικό τα κόμματα με φόντο το Κραν Μοντανά – απόψε στην Κύπρο ο Κοτζιάς

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία τα κόμματα (πλην ΑΚΕΛ) κατέθεσαν τις θέσεις τους τόσο για τις εξελίξεις στο Κραν Μοντανά, όσο και για τον τρόπο που η Ε/κ πλευρά πρέπει να χειριστεί το Κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το Προεδρικό Μέγαρο, ο ΔΗΣΥ δεν κατέθεσε τις θέσεις του λόγω χρόνου και αυτό θα γίνει αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα παρίσταται και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μετά το τέλος της συνεδρίας δεν έγιναν δηλώσεις, μετά από συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

11.50 Διάλειμμα στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής τοποθετήθηκαν το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, οι Οικολόγοι και το ΕΛΑΜ το οποίο ζήτησε να παρευρεθεί για να καταθέσει τις θέσεις του.

Σήμερα καταθέτουν τις προτάσεις τους τα κόμματα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος δεν παρεμβαίνει στη συζήτηση.

Τα κόμματα καταθέτουν την δική τους αποτίμηση για το αποτέλεσμα στο Κρανς Μοντανά, το πρέπει να προσεχθεί και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.


 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

09.40 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, συμμετέχει και το ΕΛΑΜ

Ξεκίνησε στις εννιά και μισή η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που αποτελεί συνέχεια αυτής που έγινε την περασμένη Δευτέρα κατά την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τεκταινόμενα στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Στη συνεδρίαση σήμερα παρευρίσκεται για πρώτη φορά εδώ και καιρό και το ΕΛΑΜ με τον Πρόεδρό του Χρίστο Χρίστου. Το ΕΛΑΜ απήχε από τις συνεδριάσεις αντιδρώντας στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Το Εθνικό θα συνέλθει και αύριο, παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνέρχεται σήμερα εκ νέου από τις 09.30 το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεδρία όπου η πολιτική ηγεσία αναμένεται να καταθέσει τις θέσεις της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για όλες τις εξελίξεις και την πορείας του Κυπριακού μέχρι και το Κραν Μοντανά.

Εξ άλλου, απόψε αναμένεται στην Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο στη συνεδρία του Εθνικού.

Αύριο Τρίτη επίσης ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ελίζαμπεθ Σπέχαρτ θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 24 Ιουλίου υιοθέτησης του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.Στη Νέα Υόρκη για επαφές με μέλη του συμβουλίου ασφαλείας μεταβαίνει ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.