Συνεδριάζει το Βόρειοατλαντικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στη Συρία

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα συναντηθεί σε επίπεδο Πρεσβευτών σήμερα το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Στόχος της συνάντησης είναι η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες να ενημερώσουν το Συμβούλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Την  ίδια ώρα η κυβέρνηση του Βελγίου “καταδικάζει έντονα κάθε χρήση χημικών όπλων, που αποτελεί καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ως εκ τούτου, το Βέλγιο κατανοεί τη στρατιωτική δράση στη Συρία από τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς εταίρους μας που έχουν στοχεύσει σε προσδιορισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, “το Βέλγιο εκφράζει τη λύπη του για το συνεχιζόμενο μπλοκάρισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”. “Η συλλογική μας ασφάλεια αξίζει συντονισμένης δράσης της διεθνούς κοινότητας”, αναφέρει.

Επιπλέον “το Βέλγιο ζητά την επανέναρξη της διαδικασίας της Γενεύης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης σε αυτή τη σύγκρουση και είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για όλα τα σοβαρά εγκλήματα και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που διαπράττονται στη Συρία”, τονίζει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνει δε ότι “οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να διαβουλευτούν για την κατάσταση αυτή τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy