Συνέδριο ΑΚΕΛ: Επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Μαλά

Την στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά αποφάσισε το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ.
955 υπερψήφισαν την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής, 3 ψήφισαν εναντίον ενώ υπήρξαν και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο Σταύρος Μαλάς είναι επιλογή νίκης γιατί συσπειρώνει γύρω του μια δυνατή και ικανή ομάδα που μπορεί να πάρει την Κύπρο μπροστά, εμπνέει εμπιστοσύνη στους περισσότερους και δίνει δύναμη στους καλύτερους.

Ανέφερε ακόμα ότι «ανάμεσα σε αυτούς που μας βυθίζουν στη στασιμότητα και τους άλλους που θα μας βάλουν σε περιπέτειες, ο Σταύρος Μαλάς είναι ο υποψήφιος – εγγύηση ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει γιατί ενώνει δεν διχάζει, προτείνει δεν δημαγωγεί και ξέρει τι θέλει και που πάει.

 

Το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΕΛ ξεκίνησε τις εργασίες του με ομιλία του Άντρου Κυπριανού ο οποίος επέκρινε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη λέγοντας ότι έπαιξε για ακόμα μια φορά με την ελπίδα του λαού για λύση.

 
Όπως τόνισε, ο κύριος Αναστασιάδης παρουσιάζεται ανέτοιμος να αναλάβει ειλικρινείς και ξεκάθαρες πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αποτροπή των νέων τετελεσμένων που επιχειρούνται από την τουρκική πλευρά, αλλά αντίθετα θέτει προϋποθέσεις που δεν πείθουν τον ΟΗΕ να αναλάβει νέα πρωτοβουλία και καλεί τα μέρη να σκεφτούν και να αποφασίσουν τι θέλουν.

 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αυτοί που μιλούν για «νέα στρατηγική» και για εγκατάλειψη της ομοσπονδίας είναι το κόμμα των Εποίκων στα κατεχόμενα, και τα επιτελεία των κυρίων Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα.
Όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση και τις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, ο κύριος Κυπριανού είπε πως τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού θα μείνουν στην ιστορία, ως η εποχή πρωτοφανών περιστατικών διαφθοράς, συνδιαλλαγής, νεποτισμού και αλαζονείας.
Είπε ακόμα πως πρόκειται για την Κυβέρνηση όπου το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου έβγαλε στο εξωτερικό 21 εκατομμύρια ενώ οι καταθέσεις χιλιάδων άλλων ανθρώπων κουρεύτηκαν.

 

Διαβάστε επίσης

Ο  Αναστασιάδης έπαιξε με την ελπίδα του λαού για λύση

Έκτακτο συνέδριο ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy