Συνελήφθη επιβάτης αεροπλάνου επειδή φορούσε πολλά ρούχα (video)

Ένας επιβάτης συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας, επειδή προσπάθησε επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της British Airways, φορώντας πάρα πολλά ρούχα.
Ο Ryan Carney Williams σχεδίαζε να ταξιδέψει από την Ισλανδία στην Αγγλία την περασμένη Τετάρτη, όταν συνειδητοποίησε ότι τα ρούχα του δε χωρούσαν στις αποσκευές του.

Από ο,τι φαίνεται, όμως αυτό δεν τον πτόησε ιδιαίτερα, καθώς ο ίδιος προκειμένου να μην αφήσει τίποτα πίσω του, αποφάσισε να φορέσει οκτώ ζευγάρια παντελόνια και δέκα πουκάμισα.

Ο Ryan – ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως Ryan Hawaii – αναφέρει ότι δε του επετράπη η επιβίβαση στο αεροπλάνο, καθώς δεν τηρούσε τους κανονισμούς για το επιτρεπόμενο βάρος των αποσκευών.

Σε ένα tweet του ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση αυτή ήταν απόρροια «φυλετικού ρατσισμού» αν και δεν είναι σαφές ποιους υπονοεί με το σχόλιό του αυτό.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ίδιος αρνήθηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα επιβίβασης και γι’ αυτό το λόγο, το προσωπικό αναγκάστηκε να καλέσει τους φύλακες ασφαλείας, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Ο Ryan δημοσίευσε ένα βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, κατηγορώντας την αεροπορική εταιρεία και επισημαίνοντας:

«Με κρατάνε στο αεροδρόμιο του Keflavik στην Ισλανδία, επειδή δεν είχα βάλει όλα τα ρούχα στις αποσκευές και δε με έχουν αφήσει ακόμα. Φυλετική επίθεση ή…;».

Την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει ο ίδιος, επέστρεψε στο αεροδρόμιο για να προσπαθήσει να πάρει μια πτήση της easyJet.

Αλλά μόλις πήγε να επιβιβαστεί, η ασφάλεια δεν του επέτρεψε την είσοδο για ακόμη μία φορά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη λόγω του συμβάντος που είχε με την British Airways, την προηγούμενη ημέρα.

Ο Ryan τόνισε την απογοήτευσή του για ακόμη μία φορά μέσω του twitter: «Και ξανά! Απορρίφθηκα από 2 πτήσεις μέσα σε 2 ημέρες χωρίς ουσιαστικό λόγο».

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της επιστροφής προς το σπίτι, υποστήριξε ότι προσπάθησε να έρθεισε επαφή και με τις δύο αεροπορικές εταιρείες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απ’ ο,τι φαίνεται η απάντηση ήρθε σύντομα από την easyJet, η οποία στο μήνυμά της έγραφε:

«Λυπόμαστε που ακούμε για τις εμπειρίες από τη British Airways και από εμάς. Παρ’ όλο που δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε τις στάσεις της British Airways, ο πιλότος από την πτήση της easyJet, ενημερώθηκε για όλα όσα συνέβησαν εχθές. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να μη σας επιτρέψει να επιβιβαστείτε. Έτσι, φοβούμαστε ότι δεν μπορούμε να σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας πίσω, βάσει των όρων και των κανονισμών μας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy