Συνεργασία Samsung – Qualcomm για νέους επεξεργαστές

Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης τσιπ υπολογιστών Qualcomm Inc, σχεδιάζει να αναθέσει την κατασκευή των νέας γενιάς επεξεργαστών της, Snapdragon 820, στη Samsung Electronics, αναφέρει σε άρθρο της η τεχνολογική ιστοσελίδα Re/code, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Samsung να χρησιμοποιήσει τους δικούς της επεξεργαστές Exynos στα νέα της smartphones, Galaxy S6, αντί για τους επεξεργαστές Snapdragon 810 της Qualcomm.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τόσο η Samsung όσο και η Qualcomm αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα όσα αναφέρει η Re/code.

Στο άρθρο, με ημερομηνία 20 Απριλίου του 2015, δεν αναφέρεται εάν η Qualcomm, εκτός από τη Samsung, βρισκόταν στη διαδικασία αναζήτησης και άλλης εταιρείας για την κατασκευή του επεξεργαστή 820.

Η τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών 14 νανομέτρων που χρησιμοποιεί η Samsung δίνει στην εταιρεία μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς τα μικρότερου μεγέθους τσιπς της καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και είναι πιο αποδοτικά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα, η Samung σκοπεύει να κατασκευάσει τους επεξεργαστές για τα νέα iPhones της Apple, η διάθεση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος.

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy