Συνεργασία Βουλής – Frederick

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Πανεπιστημίου FREDERICK.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι “η καθιδρυμένη με το μνημόνιο συνεργασία αποσκοπεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για στενή, εποικοδομητική και αμοιβαία συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του Πανεπιστημίου, ώστε να αναβαθμιστεί ο πολύπλευρος ρόλος που η Βουλή καλείται να διαδραματίσει στα πλαίσια των τρεχουσών κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αλλά και ο συντεταγμένος ρόλος της που δεν είναι άλλος από το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο”.

Η Βουλή, πρόσθεσε, “μέσω της πιο στενής επαφής με το Πανεπιστήμιο, θα μπορεί να αξιοποιήσει το ερευνητικό έργο, τις ακαδημαϊκές γνωμοδοτήσεις και την ακαδημαϊκή γνώση ως προς εξειδικευμένα επιστημονικά πεδία, είτε στα πλαίσια της νομοθετικής της δραστηριότητας είτε στα πλαίσια άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου”.

Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, συνέχισε, “έχει ακόμη στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση του ρόλου και της συνδρομής του Πανεπιστημίου στα δρώμενα της κυπριακής κοινωνίας, καθώς και να οδηγήσει στην ενεργότερη συμμετοχή του, δια της παροχής επιστημονικής στήριξης, στην κοινωνία των πολιτών”.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση και τη βεβαιότητα ότι “με το παρόν μνημόνιο ανοίγεται ο δρόμος για μια εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο μερών προς όφελος βέβαια της κυπριακής κοινωνίας”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy