«Συνέταιροι του μέλλοντος οι Ε/κ», τονίζει ο Ακιντζί

Η προσέγγιση δεν είναι να βλέπετε αυτόν που είναι απέναντί σας ως εχθρό, αλλά ως συνέταιρο του μέλλοντος, δήλωσε σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας πως “αυτό είναι η δική μας άποψη και είναι πάρα πολύ σημαντικό”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε υπαίθρια εκδήλωση που διοργάνωσε η “ένωση αλληλεγγύης Συλίκου”, όπου σημείωσε πως χωρίς να αποξενώνουμε τον άλλον θα ζήσουμε μαζί σε αυτά τα χώματα, θα μοιραστούμε μαζί τα αγαθά αυτού του νησιού και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές, “είναι η πιο σημαντική αναγκαιότητα να βλέπουμε από την αρχή τον άλλο ως εταίρο μας”.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που άρχισαν, ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι προσπάθειές τους είναι για τις νέες γενιές ώστε να μπορέσουν να έχουν ένα ευτυχισμένο μέλλον σε αυτόν τον τόπο, να μοιραστούν την ειρήνη, τα αγαθά και τις ομορφιές αυτού του τόπου. “Μέσα σε αυτή την αντίληψη πιστεύω ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο”. Και με αυτή την αντίληψη, πρόσθεσε, συναντήθηκε δεύτερη φορά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και άρχισαν και επίσημα οι συνομιλίες.

Όπως αναφέρεται, στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο κοινοτάρχης Συλίκου, Πόλλη Κώστας και ο κοινοτάρχης Αγίου Γεωργίου Συλίκου, Ρένος Παπανεοφύτου. Ο κ. Κώστα, αναφέρεται, παρέδωσε στον κ. Ακιντζί φωτογραφίες του Φαζίλ Κιουτσιούκ από την επίσκεψή του στο χωριό τον καιρό που ήταν Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ακιντζί χαιρέτισε τους κατοίκους της Συλίκου και στα ελληνικά, όπως προστίθεται, και είπε ότι αυτή η εκδήλωση είναι ένα ωραίο παράδειγμα του να είναι κάποιος Κύπριος και τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενότητας. Αυτές οι προσπάθειες, συνέχισε, συμβάλλουν ισχυρά στη νέα διαδικασία και τη νέα εποχή. Στο τέλος της ημέρας, είπε, σε όποιο πλαίσιο και αν είναι η λύση που θα βρουν οι ηγέτες, αυτή θα τη ζήσουν οι κοινότητες. Στη λύση θα είναι όλοι όσοι μένουν σε αυτή τη γη, Τ/κ, Ε/κ, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι, πρόσθεσε,

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy