Σύνοδος Εθνικού στην παρουσία Κοτζιά – Είδε Αναστασιάδη πριν

Άρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλαισιώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά εκ δεξιών του και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη εξ αριστερών του.

Στη συνεδρία συμμετέχουν από κυβερνητικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Παρά Τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, Πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Το παρών τους δίνουν επίσης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Από πλευράς κομμάτων συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έχει αυτή την ώρα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια θα παραστεί στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 1030.


 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα συνεχίζεται η διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στην παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά.

Τα μέλη του Εθνικού θα ενημερωθούν από τον κύριο Κοτζιά για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα, ενώ αναμένεται να γίνει και ανταλλαγή απόψεων για την παραπέρα πορεία των πραγμάτων.

 

 

Κατά τη χθεσινή συνεδρία κατέθεσαν τις απόψεις τους όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος θα τοποθετηθεί σήμερα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς θα έχει αρχικά συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας των δύο Υπουργών Εξωτερικών και των αντιπροσωπειών τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy