Συνολικά 18 πρόσωπα έχουν συλληφθεί από χθες βράδυ

“Ο 30χρονος, ο οποίος τέθηκε υπό 8ήμερη, καταζητείτο για 9 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπής περιουσίας, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, εμπρησμός και κλοπές αυτοκινήτων”

Συνολικά 18 πρόσωπα έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης της Αστυνομίας, από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης του εγκλήματος σε Πάφο, Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την σύλληψη 30χρονου στην Μανδριά της Πάφου. Ο 30χρονος, ο οποίος τέθηκε υπό 8ήμερη, καταζητείτο για 9 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπής περιουσίας, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, εμπρησμός και κλοπές αυτοκινήτων. Επίσης φέρεται να ανήκει σε εγκληματική ομάδα σε σχέση με τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων στην Πάφο ενώ θα εξεταστεί και κατά πόσο εμπλέκεται σε υποθέσεις που αφορούν άλλες πόλεις.

Στη Λευκωσία, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων για την υπόθεση εμπρησμού της ταβέρνας στα Λατσιά που έγινε στις 17 Μαΐου και τέθηκαν υπό 5μερη κράτηση.

Επίσης, για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη και ανακρίνεται ακόμη ένας 25χρονος ενώ 35χρονος συνελήφθη χθες βράδυ για ακόμη δυο υποθέσεις που αφορούν εμπρησμό καταστήματος και συνεργείου αυτοκινήτων που έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Επίσης, στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης της Αστυνομίας, έγιναν έρευνες σε 76 οχήματα με 102.

Στη Λεμεσό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά 9 προσώπων, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών ενώ σε δυο υποστατικά βρέθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που κατέγραφαν σε δημόσιο χώρο και εξετάζεται η υπόθεση για παράβαση σχετικών προνοιών της νομοθεσίας.

Στη Λάρνακα, οι αρχές της αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες σε τρία πρόσωπα ηλικίας 30, 50 και 55 ετών αναφορικά με υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Φέρεται τα συγκεκριμένα πρόσωπα προσπαθούσαν να πείσουν 40χρονο παραπονούμενο να αποσύρει συγκεκριμένη υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι η δράση της Αστυνομίας είναι συνεχής και με στοχευμένες επιχειρήσεις για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της εγκληματικότητας γενικότερα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy