Σύνολο 1800 ξόβεργα και δίχτυα βρήκαν ακτιβιστές την άνοιξη στην Κύπρο

Στο πλαίσιο εκστρατείας για την προστασία των πτηνών που διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Επιτροπή Εναντίον της Σφαγής Πτηνών (CABS) και του ιδρύματος υπέρ της βιοποικιλότητας (SPA) την άνοιξη ακτιβιστές εντόπισαν 1800 ξόβεργα και δίχτυα, σύμφωνα με την CABS, η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας για αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης παγίδευσης των πουλιών «αποδεικνύεται εντελώς αναποτελεσματική».

«Η 10η ανοιξιάτικη εκστρατεία για την προστασία των πουλιών, διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική Οργάνωση CABS & και το Ίδρυμα Pro Biodiversity (SPA) τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο με τη συμμετοχή 12 εθελοντών από την Κύπρο, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σλοβενία», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η εκστρατεία διεξήχθη με τη συνεργασία του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας της Κυπριακής Αστυνομίας, όπου και καταγγέλθηκαν οι περισσότερες περιπτώσεις λαθροθηρίας που εντοπίστηκαν, καθώς και με την αστυνομία των Βάσεων, την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και τους τοπικούς αστυνομικούς σταθμούς».

«Αυτή τη χρονιά, δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει το χαμηλότερο επίπεδο εφαρμογής του Νόμου από τις Αρχές, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα είδος αναρχίας στις επαρχίες που εντοπίζεται το φαινόμενο», καταγγέλλει ο Γενικός Διευθυντής της CABS Alexander Heyd.

Υποστηρίζει ότι «η Υπηρεσία Θήρας απλά αρνείται να διερευνήσει τις καταγγελίες μας ενώ με τον Ουλαμό της ΜΜΑΔ είχαμε το μικρότερο αριθμό καταγγελιών από την αρχή της συνεργασίας μας».

Καλεί «τις αρμόδιες Αρχές να διασφαλίσουν ότι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ο Ουλαμός θα λειτουργεί και πάλι αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας ότι οι λαθροθήρες θα προσάγονται στη δικαιοσύνη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy