Συνομοσπονδία Γονέων: Δεν έχει ολοκληρωθεί η επαγγελματική μάθηση εκπαιδευτικών

Δυστυχώς τρία χρόνια μετά την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης «βλέπουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήδη εφαρμόζουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, εξ αφορμής ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: «Διευρύνεται η Εφαρμογή της Νέας Πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει το Σεπτέμβρη να εφαρμόσουν τα Νέα Αναλυτικά, τα Νέα Ωρολόγια, τα νέα χρονοδιαγράμματα και τους Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα τα εφαρμόσουν σωστά αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η επιμόρφωσή τους και πώς θα εφαρμόσουν σωστά τις νέες μεθόδους αξιολόγησης που προτείνονται αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η επιμόρφωση τους.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία επιμένει στην ολοκλήρωση της Επιμόρφωσης και της Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών. «Αυτά για τους Γονείς είναι τα απαραίτητα συστατικά για μία πετυχημένη αναβάθμιση της Παιδείας του τόπου. Γι’ αυτά θα επιμένει και γι΄ αυτά θα αγωνίζεται. Γιατί τα παιδιά μας δικαιούνται να έχουν την καλύτερη παιδεία από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο πρέπει να εφαρμόσει άμεσα την Ενιαία Πολιτική για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Σε όλα τα σχολεία. Η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και να είναι καθολική και υποχρεωτική», προσθέτει.

Ενόψει των προετοιμασιών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία επιθυμεί να τονίσει την αναντίρρητη ανάγκη όπως τα αναλυτικά προγράμματα προσαρμοστούν στον πραγματικό διαθέσιμο διδακτικό χρόνο.

Τέλος, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία χαιρετίζει τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας στην οποία δηλώνει αισιόδοξος ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy